Kabareten er skrevet av Ole Helmersen, med tekster og musikk av Ola, Lars, Kari og Ole Bremnes.

Handlingen foregår i ei lita Nordnorsk bygd i den tid da jektehandelen mellom Lofoten og Bergen var sentralt.

foto
Ole Helmersen spiller musikken, mens elevene synger. Foto: Johan Tangen

7. klassen byr på både sang, dans og skuespill, akkompagnert av Ole Helmersen. Under den aller første gjennomgangen var det fortsatt noe å perfeksjonere, men elevene virker å ha god kontroll og er innstilt på å lage et bra show for publikum.

"Det hele starter med at ei jekt hadde reist til Bergen, men kom ikke hjem som planlagt. Folk hjemme i bygda er blitt svært bekymret. På karmbua er det snart fritt for varer, men aller mest bekymret er folket i bygda når det å spekuleres på hva som kunne ha hent med mannskapet på jekta.

I denne forestillingen blir vi spesielt godt kjent med de to venninnene Emilie og Johanne. Deres bekymringer er spesielt rettet mot to av mannskapet på jekta, nemlig Albert og Jacob.

Albert og Jacob er to unge kameratene tok seg hyre på jekta. Nå har de vært med på en Bergenstur som har vart alt for lenge. De er bekymret for om deres utkorede, nemlig Emilie og Johanne vil stå der å vente på dem når de kommer hjem. De har vært lenge borte nå, kanskje har lovet seg bort til noen andre?"

Bremneskabaret: Rødbrune Seil spilles onsdag 15. juni på Lofoten Kulturhus. Musikken er hentet fra den velkjente Bremnes-familien, så publikum for mye god gjenhør av god musikk.

foto
Foto: Johan Tangen