Torsdag og fredag arrangerer Lofoten Kulturhus Strømmestudio UNG, hvor ungdom mellom 13 og 20 år får prøve seg både foran og bak kamera, helt gratis.

– Mange ungdommer har mista noen av sine vante mestringsarenaer det siste året. Vi vil derfor lage noe positivt, og åpne dørene til studioet, forteller produsent Brita Skare Malvik.

Bare få dager etter første nedstenging i fjor kasta kulturhuset seg rundt og starta Strømmestudio. Siden da har teknisk leder Lucjan Golas jobba med kompetanseutvikling på dette nye feltet.

Les også:Avslører magisk tema for neste musikal

– Vi vil tilby en arena hvor ungdom kan få prøve seg frem i trygge rammer, sier Malvik.

Resultatet kommer an på hva hver deltaker er interessert i. Det kan være en musikkdemo, der man spiller inn en egen sang eller en coverlåt, videoopptak med for eksempel en scene fra et teaterstykke, eller livesending på Facebook. De som melder seg på kan velge å være enten foran kamera og mikrofon, eller i produksjonen.

– Vi skreddersyr opplegget etter hva de som har meldt seg på har lyst til å gjøre. Det er ingen press på å skulle publisere resultatet heller. Hver deltaker får opptaket sitt til odel og eie, forteller Malvik.

– Vi har fortsatt noen ledige plasser, så ta kontakt på DM, Facebook, telefon eller hvor som helst for påmelding, oppfordrer hun.

Prosjektet er støtta av Nordland Fylkeskommune.

Les også:Utsmykket vegg i Kabelvåg: – Håper folk drar på oppdagelsesferd