Nina Jo Melbøe underviser i billedkunst på både Vestvågøy og Vågan kulturskole. Lørdag åpner de sammen en utstilling på Galleri Lille Kabelvåg.

– Hvert år velger jeg et tema for denne utstillingen. I år er tema "sirkus", i fjor var det "opp fra havet", forteller Nina Jo.

Hun er i full sving med å henge opp de forskjellige kunstverkene. Å velge tema for årets utstilling var ikke spesielt vanskelig.

– Nå har jeg hatt blomster, fulger, stjerner, hjerter, opp fra havet. Så nå tenkte jeg at "Sirkus", det hadde vært gøy. Nå har vi hatt covid-19, så da lager vi noe gøy. Sirkus er fargerikt og det er mye å spille på.

Mange elever

Dette er utstilling med bidrag fra alle elevene Nina Jo underviser, både de ferskeste og de mest erfarne. Åpningsdagen kommer Kai Larsen og spiller lirekasse.

– De som har gått lengst har gått her i 10 år. Det gjør at de også er ganske dyktig, for de går fra de er 6-7 år og holder på til de går ut på videregående. Men noen stiller også ut for første gang. Dette er 12. gang jeg arrangerer denne utstillingen.

Utstillingen åpner lørdag 21. mai og har siste åpningsdag tirsdag 24. mai.