Filmfest Lofoten er et filmprosjekt for hele Lofotens 9.klassinger. Truls Krane Meby holder et lite kurs, så er det opp til elevene å lage så gode filmer som mulig.

Elevene kunne velge mellom sjangerne dokumentar, fiksjon og animasjon. Tema- skulle være havet, relasjoner eller Covid-19. Når alle filmene er levert inn er det en jury som skal dele ut priser i følgende kategorier:

- Beste reklame - Beste dokumentar - Beste drama - Beste skuespiller - Beste film

Juryen besto av representanter fra Lofoten Film Collective; Inge Wegge, Yngvar Christensen, Cecilie Stubberud Aas.

Dette er vinnerne

Beste reklame - "Frisk" fra Ballstad skole – Prisen for beste reklame går til en film som med gjenkjennelige situasjoner og karakterer bygger opp mot et budskap, og leverer en tilfredsstillende forløsning på en humoristisk måte.

Beste dokumentar - "12. mars 2020" fra Svolvær skole – Prisen for bestedokumentar går til en film som med omfattende kildebruk, grundig forarbeid, og meget god klipping av intervjuer fremstiller coronapandemien i Lofoten på en tydelig og presis måte.

Beste drama - "Loftet" fra Svolvær skole – Prisen for beste dramafilm går til en film som med spennende bruk av location og rekvisitter, bra samspill mellom flere karakterer og velkjente sjangergrep, tar publikum med på en grøssende reise.

Beste skuespiller - Sofie Krane Storeide fra Svolvær skole – Prisen for beste skuespiller går til en person som på en balansert måte klarer å spille ut frustrasjonen over koronapandemien slik at publikum identifiserer seg med karakteren. Og hun får rett til slutt, hedigvis.

Beste film - "Bare en shot til" fra Svolvær skole – Prisen for beste film går til en musikkvideo som med underholdende bruk av foto, lys, musikk og klassiske sjangergrep makter å formidle et budskap om ansvar på en effektiv og tydelig måte.

Noen kulturelle innslag

Prisene ble delt ut av utvalgsleder Christer Jakobsen og kulturkonsulent Trude Paulsen.