Årets Høllafæst arrangeres fra 27. til 29. juli. Men allerede lørdag 22. juli får du en smakebit på årets utgave. Da kommer Lyse Netter og spiller på hjemmebane, ute på kaikanten på Thon Hotell Svolvær.

– Dette er et samarbeidsprosjekt vi gjør sammen med Thon Hotel lokalt. Vi har lenge prøvd å få til et lignende arrangement i forkant av festivalene, og er nå meget glad for at det lar seg gjennomføre, sier festivalsjef Petter Erlbeck og legger til:

– For oss handler det i stor grad om å legge til rette for mer aktivitet i og rundt festivalperioden for å gjøre destinasjonen enda mer attraktiv for både lokale og tilreisende. Det betyr mye for festivalene våre å ha en såpass framoverlent samarbeidspartner som ønsker at det skal skje nye ting og som ikke er redd for å satse sammen med oss.

Tromsøbandet «A Million Pineapples» varmer opp, før Lyse Netter tar over stafettpinnen. Kvelden avrundes med en ikke annonsert DJ.

– Det har skjedd mye rundt Lyse Netter den siste tiden, med albumslipp og mange listeplasseringer på radio. De er en favoritt blant Hølla-publikumet og slår alltid godt an lokalt. Vi er veldig fornøyd med å få de som headlinere til vårt første offisielle festivalvorspiel. Alt i alt skal vi legge til rette for at dette blir en heidundrande helaften på kaikanten, sier Petter.

Petter Erlbeck ser frem til nytt konsept. Foto: Johan Tangen

Singel og album

Men allerede fredag 12. mai får du en ny smakebit på det Lyse Netter har jobbet med det siste året, når årets andre singel slippes. I tillegg lanseres et minialbum i juni. Bandet gleder seg til å vise frem låta «Du e så digg».

– Det er rett og slett en hyllest til mat, forteller Øystein Falch Alsos.

– Vi er en veldig matglad gjeng. Vi er lidenskapelig opptatt av gode matopplevelser. Det har blitt en kjærlighetserklæring til god mat og det å samles rundt gode måltider.

Første singel på minialbumet, «Felles Referansa», ble sluppet tidligere i vår. «Du e så digg» blir den andre singelen som slippes.

– Det er veldig artig å slippe musikk. Vi gleder oss til å vise den frem, sier Øystein.

– Sommeren er jo en tid vi alle koser oss litt ekstra i – særlig når man møtes ilag rundt de gode måltidene. Vi er jo en forholdsvis nytelsesorientert gjeng, så vi tenkte det var på tide med en kjærlighetserklæring til noe vi alle setter høyt både i hverdag og på fest – nemlig god mat, bra drikke og pleiing av de næreste relasjonene, sier vokalist Endre Thesen Harnes i en pressemelding fra bandet.

Har holdt trykket oppe

Lyse Netter slapp sitt første fulle album, «Fra Diskolys til Midnattssol», i 2022. Den ble til som et resultat av at bandet har jobbet effektivt under pandemien. Med albumet ute har de likevel ikke ligget på latsiden.

– Vi har holdt trykket oppe. Vi møtes fortsatt hver uke og jobber i studio. Det er helt avgjørende for å komme i mål med utgivelser. Vi må holde maskineriet varmt. Vi har jobbet bra i studio hele det siste året og skrevet mye ny musikk. De første smakebitene kommer nå i vår, etter alle sannsynlighet kommer det mer etter sommeren.

– Hvis dere har skrevet mye nytt, hvorfor blir det kun et minialbum?

– Det handler litt om hvor mye har ferdigstilt av materiale og et litt større prosjekt som brer seg litt utover året.