– Denne dama trenger knapt noen introduksjon. Hun er en av våre mest folkekjære artister, og har vært i bransjen i over 40 år, sier en fornøyd festivalsjef, Stein Inge Pedersen i en pressemelding.

Bremnes debuterte på plata “Folk i husan” sammen med broren Ola Bremnes helt tilbake i 1980, og har siden gjort det stort både nasjonalt og internasjonalt. Festivalsjefen er helt sikker på at hun og Fæsterålingene vil bli en strålende match.

– Kari har et enormt spenn i musikken sin, fra det personlige og melankolske til det lyse og rå, som vil passe godt på en festival som Fæsterålen. Nord-Europas beste publikum og Kari har mye til felles, mener Pedersen.

Den mest spilte låta på Spotify, “E du nord”, har nesten 12 millioner avspillinger.

– Den er jo nesten som en nasjonalsang å regne i Nord-Norge, ler festivalsjefen.

Satte nordnorsk musikk på kartet

Den nordnorske musikkdronninga ble i 2018 innlemmet i Rockheim Hall of Fame, og satte med det både seg selv, Nord-Norge og nordnorsk musikk på kartet.

- Det musikalske universet hennes strekker seg langt – det er både nordvendt, europeisk, åpent, stort, personlig og melankolsk. Vi gleder oss enormt til å se henne på scenen, nesten i heimtraktan, avslutter Pedersen.