– Vi vil bidra til den felles innsatsen som legges ned for at Vågan skal være en fin plass å bo, uttalte daglig leder i Hølla Event, Petter Erlbeck til Våganavisa i slutten av oktober.

De fem lagene/organisasjonene som hver får 10.000 kroner, er:

Aksjon juleglede

Svolvær Byteater

Svolvær Innbyggerforening

Strauman IL

Svolvær Idrettslag

Erlbeck sier til Våganavisa at de fikk inn totalt 20 søknader. Derfor var det ikke bare bare å bestemme seg for hvem som skulle få penger.

– Målet med dette var at det skulle være en koselig greie. Og det viser at det skjer mye bra dugnadsmessig i de ulike lag og foreningene som fortjener støtte, sier han.

Om hvorfor Aksjon juleglede ble plukket ut, sier Erlbeck:

– Det er et tiltak som har vært veldig viktig i lokalsamfunnet i mange år. De legger ned en stor og viktig jobb for at de som ikke har det så enkelt på denne tida, skal få det litt bedre.

Svolvær Idrettslag fikk pengene for deres prosjekt med å realisere det nye SIL-huset.

«Svolvær Idrettslag avdeling fotball er det største idrettslaget i Vågan Kommune med sine 596 medlemmer. Det nye klubbhuset er et stort prosjekt som er sårt tiltrengt for de mange medlemmene», står det å lese i begrunnelsen på Facebook.

Strauman Idrettslag fikk penger for å vedlikehold av sin snøscooeter. Den fungerer både som tråkkemaskin og sørger for et godt aktivitetstilbud på vinterstid.

Når det gjelder Svolvær Innbyggerforening, fikk de penger til det mye omtalte felles fyrverkeriet på nyttårsaften.

Svolvær Byteater mottok tusenlappene i forbindelse med at de skal sette opp familie/barneteatret «Folk og røvere i Kardemommeby» i løpet av 2024.