– Dette er to Artister som representerer det fineste av ny musikk innen sine sjangre, skriver festivalsjef og daglig leder i Hølla Events, Petter Erlbeck i en pressemelding.

De aktuelle artistene er HILLARI, som gav ut sin første låt i fjor, og Tyr. Sistnevnte lanserte nylig debutalbumet «Bedøvelse Gjør Mester».

HILLARI er en 19 år gammel multiinstrumentalist og vokalist som kommer fra Filippinene, men som nå bor i Oslo.

– Vi så to konserter med henne i fjor høst i Oslo. Vi ble helt blåst av banen av hennes tilstedeværelse og musikalitet. Dette er en artist som kombinerer et velkjent RNB/Soul-uttrykk.

Erlbeck tror den unge artisten har en lovende musikalsk fremtid foran seg.

Hillary spiller under Høllafæst 2024. Foto: Pressefoto.

– Horisonten for HILLARI er lys, og vi har troen på at dette kan være en artist som fort erobrer den internasjonale scenen, sier han.

Torsdag ble for øvrig HILLARI nominert til Spellemansprisen i kategoriene «Årets Rnb/Soul» og «Årets gjennombrudd» .

– Ser ut som det tar av

Når det gjelder Tyr, ifølge Erlbeck, er han en rapper som mener alvor og som tør å snakke om vanskelige ting p en ny og forfriskende måte. På debutalbumet har han samarbeidet med blant annet Arif og Stig Brenner. Til Våganavisa beretter han at festivalledelsen har stor tro på de to artistene.

– Vi ønsker å være de første til å vise frem artister som vi tror blir synlige i fremtiden. Begge disse to er i startgropa og har fått mye medvind. Nå ser det ut som om det tar av for begge to.

Tyr er også en ung artist som blir sett på som lovende. Foto: Pressefoto.

– Nesten som å holde på med aksjer

Avtalen med de to artistene ble allerede sluttført tidlig i fjor høst.

– Det har skjedd mye med dem allerede, og mer vil skje før sommeren. Det er kjempegøy å satse på nye artister, nesten som å holde på med aksjer, humrer Erlbeck.

Selv om de fleste artistene til årets Høllafæst og Kubafestivalen er forlengst ferdig booket, er det fortsatt noen som ikke er presentert.

Daglig leder i Hølla Events, Petter Erlbeck. Foto: Johan Tangen

– Vi skal lansere noen flere til Kuba, og tre-fire til på Hølla. Vi tar sikte på å slippe alle navnene i løpet av mars, slår Petter Erlbeck fast.