Dette står å lese i en pressemelding.

– Dette er noe både Thon Hotels i Svolvær og vi har tenkt mangler i Lofoten. Vi vet at dette er et konsept som slår godt an, noe det finnes mange eksempler på også i Norge, sier Petter Erlbeck i Nord Events i pressemeldingen.

Der understreker han at de har planlagt Oktoberfesten i et drøyt år sammen med Thon Hotel Svolvær.

– Når vi først gjør dette er det viktig at det gjøres skikkelig, poengterer Erlbeck.

Ølmugger og matservering

Selve festen blir i Lofotsalen.

– Vi ser for oss en setting som blir ganske lik den som er under VM i Skreifiske, bare med en større scene og naturligvis uten innveiingsområdet. Det blir langbord, barer og øl-mugger og matservering inne i salen som dekoreres i riktig temafarger.

– De klassiske ingrediensene

Hotellsjef ved Thon Hotell Svolvær, Ken-Rudi Tønder Johansen, legger ikke skjul på at de har gledet seg til arrangementet i lang tid.

– Vi ser fram til en kveld fylt med alle de klassiske ingrediensene som surkål, bratwurst, svineknoker og lederhosen. Her oppfordrer vi så definitivt til å gå «all in» og kle seg for anledningen.

Arrangørene lover en heidundrendes fest. Musikk blir det også, fremført av «The Hitmen». I tillegg kommer Kabelvåg Musikkforening. Og til slutt blir det en dj som skal sørge for enda mer feststemning.

– For oss ble det naturlig å opprette dialog med Kabelvåg Musikkforening da de arrangerte Oktoberfest i Kong Øysteins Hall noen år tilbake, sier Thorvardarson.

Vil ha mer aktivitet

Et vesentlig mål med samarbeide mellom Nord Events og Thon Hotel Svolvær, gjennom året, er å legge til rette for økt aktivitet i perioder hvor det ellers ikke skjer så mye i kommunen.

Nå håper de på god påmelding, både fra privatpersoner og bedrifter. Og blir det en suksess, kan festen bli enda mer omfattende i fremtiden.

– På sikt kan det være aktuelt å utvide festen. Nå gleder vi oss til å åpne dørene og ønske velkommen til årets fest i Lofotsalen, konkluderes det med i pressemeldingen.

Arrangementet finner sted 7. oktober.