Kabelvågmarkedet arrangeres torsdag 23. juni til søndag 26. juni. Men onsdag arrangeres det konsert i fengselsparken for å kickstarte hele markedet.

– Vi vil få frem litt av det gode som skjer i kommunen. Dette blir en uformell oppvarming til Kabelvågmarkedet, sier enhetsleder for kultur og idrett, Roger Olsen.

Sammen på arrangørsiden har han Jens Ringstad fra Kabelvåg innbyggerforening og musiker Dag Kajander, som skal være konferansier under konserten i tillegg til å spille selv.

Tre generasjoner

På menyen står både unge og litt eldre musikere. Kulturskolen stiller med to ungdomsband, Vågakallan og husbandet sitt. I tillegg kommer også Mina Rosenvinge og spiller noen låter, pluss Dag Kajander sitt band De Tre Musketerer.

– En av de som skal spille har jeg selv hatt på kulturskolen. Han har fulgt meg hele veien fra jeg spilte for han på barnehagen. Jeg har hatt han som elev veldig lenge, så det blir gøy å stå på scenen under samme konsert som han skal spille, forteller Dag Kajander.

Konserten har fått navnet «Kabelvåg Prison Park Blues Concert».

– Det blir også en uformell parkhygge i forkant, hvor vi tar ut en del av de parklekene vi har i BUA, sånn at familier kan bruke parken litt, sier Roger Olsen og legger til:

– Det er viktig å bruke de offentlige parkene vi har, for vi har ikke så mange av dem.