ASQ (Amund Stenøien Quartet) kommer til Henningsvær og Galleri Lofoten på fredag og spiller sin aller første konsert i Lofoten. Dette er Trondheim-bandets aller første turné. Før de ankommer Henningsvær skal de spille i både Mo i Rana, Fauske og Stamsund.

– Vi gleder oss veldig mye. Dette er vår debutturné og vårt første steg på konsertfronten. Vi ville starte med et brak, så da ble det Nord-Norge-turné, sier Amund Stenøien.

ASQ består av Amund Stenøien (vibrafon), Joakim Rainer Petersen (piano), Gard Kronborg (bass) og Steinar Heide Bø (trommer). De er alle kjent med hverandre, men de begynte ikke å spille sammen før i starten av 2021.

MODERNE JAZZ

Alle bandmedlemmene går alle på jazz-linja på NTNU i Trondheim. Nå kjører de altså nordover på sin aller første turné.

– Alle i bandet er innenfor samme retning musikalsk. Alle tar sterk inspirasjon fra jazz-scenen i New York, med artister som Joel Ross og Immanuel Wilkins. De spiller moderne jazz og det vil jeg si at vår musikk også er, sier Steinøien.

– Hva kan publikum forvente seg på fredag?

– Høy energi. Vi er ute etter å skape noe nytt. Hver konsert blir noe nytt. Vi tar låtene videre hver gang.

– Hva legger du i det?

– Vi kan ta musikken i den retningen vi føler i det øyeblikket og det er ganske fantastisk. Vi har begynt å utarbeide et ganske sterkt samspill og kan lene oss på hverandre musikalsk.

FOR LOKALBEFOLKNINGEN

Det har vært halvannet år med veldig lite kulturarrangementer. Med unntak av kammermusikkfestivalen, har det ikke vært noen konserter på Galleri Lofoten på en stund.

– Vi ønsker å skape aktivitet i galleriet. Vi har hatt konserter i forindelse med kammermusikkfestivalen og ønsker nå å tilby konserter og arrangementer for Vågan, sier daglig leder i Galleri Lofoten, May Linn Hjørnevik.

– Vi synes det passer fint med jazz i vinbaren. Dette er noe vi ønsker mer av og noe vi ønsker å skape for lokalbefolkningen, avslutter Hjørnevik.

ASQ kan du se i Galleri Lofoten i Henningsvær førstkommende fredag.