I februar kom det nye retningslinjer fra regjeringen som gjør at Lofoten Kulturhus har måttet gå ned til en publikumskapasitet på 100 gjester i Storemolla. Det blir derfor mer intimt, men slettes ikke mindre storslagne kulturelle opplevelser på huset.

SÆREGEN STEMME OG UNIK FORMIDLINGSEVNE

HVA: Christel Alsos HVOR: Storemolla, Lofoten Kulturhus NÅR: Fredag 5. mars klokken 19:00

Den nordnorske sangeren Christel Alsos fra Fauske har siden debuten i 2006 bergtatt publikum både i og utenfor Norge med sin særegne stemme. Alsos har særlig imponert det norske folk med sine konserter og unike formidlingsevne gjennom musikken.

Selv om 2020 var et merkelig år for oss alle, har ikke det stoppet Christel Alsos fra å ha et produktivt år. Hun fullførte nesten sin vinterturné før verden gikk i lock down og fikk etter beste evne gjennomført sin tradisjonsrike juleturné.

Alsos var også å se i jubileumssesongen av TV-serien «Hver gang vi møtes» hvor hun atter en gang viste sin stemmeprakt. I tillegg har hun også sluppet ny musikk med singlene «The Losing Kind» og «That Lonely Feeling» som er hentet fra albumet «A Part Of Me» som slippes på nyåret.

Våren 2021 legger hun ut på en to måneders turné over hele landet, Lofoten Kulturhus er denne fredagen ett av stoppene. Hun fortsetter å jobbe mot sitt mål; å gi publikum en unik, nær og sterk opplevelse.

Med seg på scenen fredag 5. mars har hun sine trofaste musikere Tommy Kristiansen på gitar og Erik Sortdal på keys. Tirsdag melder Lofoten Kulturhus at det er 20 billetter igjen.

Christel Alsos. Pressefoto.

OM Å VÅGE Å ELSKE OG LEVE HVA: Så som i himmelen, Nordland Teater HVOR: Storemolla, Lofoten Kulturhus NÅR: Lørdag 6. mars, ekstraforestilling tirsdag 9. mars kl. 19.00

Den svenske suksessfilmen «Så som i himmelen» ble i 2018 en hjertevarmende musikal om den om den kriserammede dirigenten Daniel, som kommer tilbake til barndomsbygda og tar over det lokale kirkekoret. Der forelsker han seg i jenta på lokalbutikken, og lærer seg å våge å kjenne på kjærlighet og på hva det er å virkelig leve.

Sammen med Tromsø Kulturhus, Min Ensemblet og Vocal Art gjør Nordland Teater en nordnorsk versjon av denne perlen. Med seg på scenen har de et strålende ensemble og musikere i toppform, blant annet vår egen Sverre Tollefsen Laupstad fra Kabelvåg.

− Så som i himmelen er historien om å leve i fellesskap på godt og vondt, og om det å kunne være mer enn man trodde man kunne.

Den første forestillingen ble raskt utsolgt, men til glede annonserte Lofoten Kulturhus at det blir satt opp en ekstraforestilling tirsdag 9. mars.

− På grunn av smittevernsregler blir det automatisk én meters mellomrom mellom de forskjellige kjøpene, det vil si ett sete i mellom hvert kjøp, melder Lofoten Kulturhus.

«Så som i himmelen» er et samarbeid med MiNensemblet, Vocal Art og Tromsø Kulturhus/Tja As.

HYLLEST TIL DET UPERFEKTE LIVET

HVA: Riksteatret: Høna, egget og reven HVOR: Storemolla, Lofoten Kulturhus NÅR: Onsdag 10. mars klokken 18:00

Også de minste kan nyte kultur når Riksteateret tar turen til Svolvær. Den times lange forestillingen for barn fra 4 år og alle voksne følger Høna, som ikke synes det er så gøy når Egget hennes plutselig blir borte. Særlig ikke når hun finner en rev i reiret der Egget lå.

− Her møter du Høna, en søt, selvopptatt og smånervøs eggemor. Og Reven, en smart og sosial type. Sammen legger de av sted på jakt etter det bortkomne Egget. Det blir en spennende og verdensomspennende reise.

Underveis møter de mange forunderlige eggsperter: en struttende og streng strutsemor, en pertentlig og plettfri pingvinfar, en hær hodeløse lus og en kappende, kuttende krokodille-kokke. Høna prøveruger mange egg, men ingen av dem føles helt riktig.

− Høna, egget og reven er en morsom forestilling om vennskap, tilhørighet og motgang, og om barn som blir annerledes enn foreldrene hadde forventet. En hyllest til det uperfekte livet!