Zwart gleder seg over å realisere barndomsdrømmen om å lage en helaftens animasjonsfilm.

– Jeg har holdt på med animasjon helt siden jeg var en liten gutt. At jeg endelig skal få lage en helaftens animasjonsfilm er en drøm som kommer i oppfyllelse," sier Harald Zwart i en pressemelding.

– Helt fantastisk

I denne uka har Zwart, sammen med produsentkona Veslemøy Ruud Zwart og animasjonsansvarlig Torgeir Sanders, vært i Lofoten for å velge ut lokasjoner til filmen.

Det har særlig vært opptatt av å finne et virkelig sted som kan inspirere, noe de har de funnet i Lofoten og Lofotr på Borg. Der vil også deler av filmens handling foregå.

– Det er virkelig helt fantastisk å ha funnet den fysiske vikingverdenen, som er så vakker - og som faktisk er et sted du kan reise til, sier Zwart.

Harald Zwart og Veslemøy Ruud Zwart utenfor vikingmuseet på Borg. Foto: Linn Olsen

Ringvirkninger

Filmteamet samarbeider med Museum Nord.

– Vi er utrolig glade for dette samarbeidet og har allerede begynt planleggingen for hvilke ringvirkninger filmen vil ha for oss, sier markedssjef i Museum Nord, Linn Olsen.

Veslemøy Ruud Zwart legger til at de gjennom samarbeidet får tilgang til museets kunnskap om viktingtiden, inkludert fakta og kuriositeter.

Internasjonalt vil filmen, med tittelen «Vikingjentene» eller «ViQueens», få bred distribusjon. Rettighetene er sikret av Sola Media.

– Vi er utrolig stolte over å få være med å ta denne storslåtte familiefilmen ut i verden, og ikke minst: vise frem flotte Lofoten og våre to tøffe vikingjenter, sier direktør i Sola Media, Solveig Langeland.

Harald og Veslemøy var nylig på Borg for å få mer kunnskap og innsikt og vikingtiden i Lofoten. Foto: Linn Olsen

Til Kina

Filmen «Vikingjentene» følger Ingeborg og Hedvig som legger ut på en eventyrlig reise for å bringe den bortkomne gutten Chung tilbake til familien. Reisen fører dem til Kina, hvor Chung viser seg å være sønnen til keiserparet.

– Med humor og kulturelle referanser lover filmen å underholde og skape norsk stolthet for alle aldre, heter det i pressemeldingen.

Filmen er ventet å ha premiere i november 2027.