Hva er motivasjonen din for å bidra så mye tilknyttet førjulskonserten?

– Motivasjonen bak det er vel at jeg selv føler meg heldig som har et godt liv, og det er jo noe jeg ønsker for alle rundt meg og, og spesielt i julen som er en tid der ulikheter og behov kommer frem ekstra mye. Og så er det jo alltid en fin motivasjon å få synge på en scene, og spesielt med så mange dyktige musikere som vi har med oss denne dagen, sier Karsten

Hva er historien bak og hvor mange år har dere arrangert konserten?

– Der er jo først og fremst at vi har mange dyktige musikere i Lofoten som fortjener en scene hvor man får vist seg frem, og samtidig så er jo denne gjengen som skal stå på scenen flotte folk som alle ønsker å bidra med noe til samfunnet, og da kom ideen om å ta kontakt med Siri Bjercke hos Aksjon Juleglede for å lufte ideen om å arrangere en konsert til inntekt for dem. I år blir vår 3. konsert, siden oppstarten i 2020.

Hva kan tilhørerne forvente å få høre?

– Vi spiller veldig mye variert musikk i år, men en liten blanding av pop og rock, litt norske låter og litt bidrag fra andre deler av verden, samt at Elise Westerlund og Vegard Sandbukt skal få gi oss noen nydelige øyeblikk sammen på trompet og fiolin.

En av musikerne som medvirker er Vegard Sandbukt på trompet. Foto: Johan Tangen

Kort om hvorfor folk bør komme på konserten!

– Jeg tror hovedønsket til publikum må være å få bidra til det jeg vil kalle Vågans største dugnad, med over 300 deltakere de siste årene, og så er det jo et pluss at man får en veldig fin musikalsk opplevelse som betaling for den dugnaden, og det å vite at pengene de bruker på å gå på denne konserten faktisk går til noen som virkelig trenger det, og det håper jeg er motivasjonen for at mange tar turen på konserten.

Følgende bidrar

På scenen står vokalistene Karsten Ellingsen, Marthe Horn og Steffie Buie.

Bak seg har de bandet som består av Bent Windsrygg, Jonas Ellingsen, Ole Bendiksen, Geir Morfjord, i tillegg til Elise Westerlund på fiolin og Vegard Sandbukt på trompet.

Konferansier er John Inge Johansen.