Store og små sangere står samla midt på gulvet i menighetshuset i Henningsvær. Det var litt kjølig her inne, da de kom til øving i dag. Perfekte forhold for litt lek og sprell før den nye sangen skal øves inn. Henningsvær Barnekor har sin tredje øvelse. Korleder Lill Rebekka Jentoftsen merker allerede at barna har blitt varmere i trøya siden starten.

– Vi øver inn en stjerne skinner i natt, og så har vi litt sangleker på korøvelsen sånn at de blir fortrolige med å synge og å leke sammen. Sanggleden og det å synge sammen er førsteprioritet, sier hun.

Barna stiller seg i en halvsirkel, en skikkelig bøyd banan, foran pianoet. Den laveste rekker den høyeste til midt på låret. Den yngste er fire år gammel, den eldste er tolv.

– Nå er det et lite forspill før dere begynner å synge, sier Terje Brun og spiller. Barna følger årvåkent med, før de synger:

Nå er den hellige time Vi står i stjerne-skiiiiiiinn Og hører klokkene kiiiiime Nå ringes julen inn

De har øvd, og synger med den største inderlighet. En av foreldrene som har møtt opp forteller at sangen har gått på repeat hjemme den siste tiden. Hvis sangen sitter, skal de opptre på Lysmessa den 12. desember.

– Jeg tenker at dette er et tilbud som ikke krever så mye av foreldre eller barn. Det er åpent for alle, det er mulig å være sammen, kose seg, skape en sangglede. Det er ikke noe press om å prestere her, vi setter ikke sånne krav, sier korlederen.

Det har vært kor i Henningsvær tidligere, og menigheten ønsket å starte opp igjen i høst. Denne gangen er det en kombinasjon av barneklubb og kor.

- Vi øver på julesanger, for det er snart jul. Jeg har egentlig bare sunget i kor en gang før. Vanligvis synger jeg ikke så mye hjemme, men mest på korøving. Det jeg liker best med å gå på kor er å få synge, sier Adam (8) Foto: Evelyn Pecori

Etter noen gjennomganger av det første verset til En stjerne skinner i natt, er det tid for pause og påfyll. Barna samles rundt et langbord, og får saft og pepperkaker. Pausen går over i lekestund med sisten og gjemsel. Lill syns det er fint å se at at barna leker sammen selv om de er tre eller åtte år gamle.

En liten stund med sang og lys på slutten av øvelsen.

– Så blir de trygge på at kirka er et sted for dem, og at det er lek og moro her også. Alle barn i hele kommunen er velkommen. Det er koselig å ha med foreldrene også, her er det lave terskler og høye tak, sier Lill.

Hun har bakgrunn som sanger, og er utdanna ved konservatoriet i Stavanger, og har selv vært med i kor siden hun var barn.

– At barn og voksne kan oppdage sangglede er min viktigste jobb. Man skal kunne få lov til å synge med den stemmen man har, sier hun.