Julekonsert i 2019 var forrige gang Soul Savvy sto på scenen. Koret ble stiftet i 2016 og består i dag av 16 sangere. Dirigent er Brita Skare Malvik.

– Nå flesker vi til med stort band, blåserekke og veldig artig repertoar. Det blir både mektige ballader og funky, dansbare og kjente låter. I tillegg til litt gospel, som vi har sunget mye før, sier Brita.

Lørdag 26. august entrer de igjen Lofoten Kulturhus etter noen års pause.

– Det har vært pandemi, litt barn som har kommet til og sånn. Men nå er vi i gang og er veldig sulten på å entre scenen igjen, sier en entusiastisk dirigent.

Foto: Johan Tangen

Har øvd siden januar

Karin Antonsen og Victoria Vannebo var begge to med forrige gang Soul Savvy hadde konsert, i 2019, og gleder seg til å endelig entre scenen igjen.

– Jeg tror det blir kjempebra. Jeg føler meg trygg, for vi ha øvd så lenge, sier Victoria.

– Hvor lenge da?

– Helt siden januar, svarer Karin før Victoria fortsetter:

– Det er selvfølgelig litt nerver også. I tillegg er jeg også spent på hvor mange som kommer, for forrige gang var det fullt hus. Det håper vi på nå og.

– Hva kan publikum forvente seg på lørdag?

– Gåsehud, svarer Karin kjapt før Victoria legger til:

– Og litt «WOW!».

– Det er gode stikkord, ler Brita.

Foto: Johan Tangen

– Krever innsats

Brita ser veldig frem til lørdagen og endelig kunne stå på scenen med Soul Savvy igjen.

– Det er en veldig dedikert og fin gjeng, som gjør mye innsats på egenhånd. De har øvingsmateriell og øver hjemme. Så får vi bruke den tiden vi har sammen til å jobbe med sangteknikk, finpusse klangen, få frem nyansene, sånn at det blir liv i musikken.

– Det krever en skikkelig innsats fra sangerne, det å få rom til at vi på øvelsen kan øve på det musikalske og ikke lære stemmene. Det er helt fantastisk og veldig artig for meg som dirigent, sanger og leder, å bare få leke meg med en gjeng som er så dedikert. Sammen finner vi ut hvordan de ulike stemmene skal løse de ulike klangene. Det er utrolig artig å jobbe på det nivået.

Nå håper koret at så mange som mulig finner veien til Lofoten Kulturhus.

– Vi vet at det er meldt varmt og fint vær på lødag. Men vi håper likevel folk tar seg turen, avslutter Karin.