Det er det svenske bandet Kokomo Kings, som gjør comeback etter å ha spilt på Codstock for ti år siden. Bandet, som først startet som backing-band for flere kjente bluesartister, har spilt inn tre album og holdt en rekke konserter rundt om i verden.

– Vi er henrykt over å kunne presentere dette svenske boogie-bandet enda en gang hos oss. Når The Kokomo Kings spiller blir det alltid god stemning, står det blant annet å lese på Codstocks Facebook-side.

Interessen for billettsalget var åpenbar stor. Etter rundt 20 minutter hadde samtlige festivalpass blitt revet bort.

Ikke utsolgt

Ragnar Palsson i festivalledelsen, sier til Våganavisa at det er svært gledelig at interessen er så stor. Samtidig understreker han at det fortsatt er mange billetter igjen.

– Jeg håper folk skjønner at det ikke er tvil om at det vil være mange billetter igjen i dørene. Det er absolutt ikke utsolgt, understreker han.

Vil ha folkefest

Det var rett før jul det ble kjent at Codstock-festivalen gjenoppstår, etter at det forrige styret avlyste den knappe tre måneder tidligere.

Den gang uttalte Palsson at det var veldig viktig å ivareta merkevaren Codstock.

– Det er jo en de mest renommerte bluesfestivaler i Norge, dit artister absolutt ønsker å komme, sa han da.

På spørsmål om hvilke ambisjoner festivalledelsen har for årets utgave, er han klar på at de først og fremst ønsker å skape en folkefest.

– Vi håper folk kommer til Henningsvær de tre dagene festivalen pågår, på grunn av god musikk og godt program, og ikke minst godt samhold.

– Hardt arbeid

Han peker også på at det virker som om mange av dem som har besøkt festivalen tidligere, nå vil tilbake

– Veldig stas at det blir tatt så godt imot. Vi er et helt nytt styre som har gått opp løypa litt. Det har vært veldig hardt arbeid og det har blitt lagt ned en fenomenal innsats, slår Ragnar Palsson fast.

Codstockfestivalen finner sted i tidsrommet 17–20 mai. De øvrige artistene som skal opptre, blir presentert stykkevis de nærmeste dagene.