I april tidligere i år ga Lyse Netter ut debutalbumet sitt, «Fra diskolys til midnatssol». Nå har de gitt ut et bonusspor til albumet, «Våken nu».

– Det er en låt vi har jobbet med en stund. Vi tenkte det vi gjorde utvalg til album at denne skulle komme som utvidelse til sommeren. Det er en fengende sommerlåt som jeg tror vil gjøre seg nå som sommeren er her, sier Øystein Falch Alsos.

Utvidelsen kommer noen måneder etter albumet, som ifølge Øystein har blitt tatt godt imot.

– Vi har hatt en veldig bra vekst det siste året på strømmetjenester, særlig etter albumutgivelsen. Totalt antall avspillinger på albumet er rundt 400.000.

A-lista hos NRK

I tillegg til gode tall på strømmetjenestene fikk bandet nylig også en hyggelig overraskelse. Sangen «Baby du» er lagt til på a-lista på NRK P1 fra starten av juli.

– Den vil gå i heftig rotasjon på NRK i sommer. Det vil bli blant de mest spilte låtene på norsk radio, sier Øystein.

– Hvor mye betyr det for dere?

– Det har noe å si i den forstand at det er en anerkjennelse, at utenforstående plukker den opp. Det er mange som vil høre den. Det er også artig å få spredt musikken vår.

Konsert på hjemmebane

Samtidig gjør Lyse Netter seg klar til å spille konsert hjemme i Lofoten. 9. juli skal bandet spille på Trevarefabrikken, ca. et år etter at konserten deres på samme sted ble avlyst.

– Vi har ikke vært interessert i å nøre opp i noen konflikt, det er det ingen som er tjent med. De var interessert i år gjøre konsert i sommer, det var vi og. Med de omgivelsene er det en veldig fin ramme. Det kommer til å bli helt fantastiske rammer for albumet og musikken, det ser vi veldig fram til.

Dette blir også den første konserten etter releasekonserten de gjorde i Oslo i forbindelse med albumutgivelsen.

– Jeg føler ikke albumet er ordentlig ute før vi har spilt konsert hjemme i Lofoten, sier Øystein og legger til:

– Vi håper vi kan fylle mest mulig opp med både lokale og turister, sånn at vi kan gjøre det til en storslått markering. Vi gleder oss veldig mye.