Fredag 29. juli arrangeres Kubafestivalen for aller første gang. Målet med festivalen er ifølge arrangørene å skape en god opplevelse med artister som appellerer bredt.

Artistene som skal spille er Kari Bremnes, Tungtvann, Ida Maria, Halvdan Sivertsen og Chris Holsten.

Får kick av å turnere igjen

Kari Bremnes selger ut kulturhus over hele landet, og de fleste har et forhold til musikken hennes. I sommer kommer hun hjem til Svolvær for å lokke frem tårer i øyekrokene på publikumet på Kuba. I intervju med iHarstad i fjor sommer, fortalte hun at hun slet med å skrive nye tekster da koronaen herja som verst.

– I starten av pandemien begynte det veldig bra. Jeg tenkte jeg hadde et hav av tid til å skrive og være kreativ, men etterhvert mistet jeg gnisten litt. Jeg savnet impulsene fra møter med andre mennesker. Jeg skriver jo om hva som oppstår når folk treffes. Det ble litt smågrått i støytene, sa hun til avisa, og fortalte at turneen ga henne et skikkelig kick.

Nord-norsk internasjonal rockestjerne

Ida Maria slo gjennom med et brak i 2008, da hun slapp albumet «Fortress Round My Heart». Hun befestet umiddelbart sin posisjon som noe så sjeldent som en nord-norsk internasjonal rockestjerne. De seneste årene har hun vært å se på skjermen i Skal vi danse og Hver gang vi møtes på TV2 og som programleder for De neste på NRK. I 2021 slapp hun EP-en «Dirty Money» til trampeklapp fra anmelderne.

foto
Ida Maria. Foto: HEIKO JUNGE Heiko Junge / NTB

– Beistet er tilbake

Legendene i Tungtvann skulle egentlig turnert rundt om i hele landet i 2020, for å feire 20 år som plateartister. En viss pandemi gjorde det vanskelig, men nå er Jørg-1 og Poppa Lars klare for å entre scenen igjen.

– Å du hildrande du, som vi gleder oss. Blodtrimmet maskineri, sultne på mer, og klare for å lage fest sammen med dere. Gamle sanger om igjen, så klart, men nå med en pondus vi bare kunne drømme om da de ble laget! Beistet er tilbake, med andre ord, uttaler duoen selv i et presseskriv.

Topper lister med norsk pop

De siste årene har Chris Holsten virkelig fått vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist og formidler han er med utsolgte turneer og utallige TV-opptredener. Etter å ha sunget utelukkende på engelsk tidligere, har låter som «Hvis verden», «Bare når det regner» og «Smilet i ditt eget speil» toppet lister og erobret det norske publikumet.

foto
Chris Holsten. Foto: Heiko Junge / NTB

Gapskratt og allsang med Halvdan

Det er kort vei fra gapskratt til allsang når Halvdan Sivertsen står på scenen. I fjor ga han ut singelen «Veien tilbake», en håpefull og vedmodspreget vise om tida vi lever i. Han rakk akkurat å spille den inn før landet på nytt stengte ned i fjor vår.

– Vi hadde ikke spilt sammen siden den store 70-års feiringa mi i Oslo Spektrum i januar 2020, så jeg hører både gjensynsglede, spilleglede, protest og sinne, håp og engasjement i det vi spilte inn. Det ble noen minneverdige timer i studio, såpass at jeg faktisk blir litt rørt når jeg nå hører på det i ettertid, sa han til Bodøposten i forbindelse med utgivelsen.