Festivalsjef Petter Erlbeck, er godt fornøyd med de to signeringene.

– Da vi gjorde idemyldringer rundt oppstarten av Kubafestivalen, var Sivert Høyem et av de første navnene som kom på blokka. En relativt lokal superartist som de aller fleste har et forhold til, sier Erlbeck i en pressemelding.

Han trekker frem sortlendingens stemmeprakt og tror at konserten blir en såkalt gåsehudgarantist.

– Vi føler timingen er knallgod nå, med et nytt album på trappene i januar. I tillegg til en bunnsolid katalog som soloartist har han alltid med seg de største låtene til Madrugada. Det blir en stor ære å få han på besøk, og vi føler oss trygge på at dette blir et av sommerens høydepunkt.

Di Derre, med forfatter og musiker Jo Nesbø i spissen. Foto: Svein Finneide

Passer Kubafestivalen godt

Di Derre fikk sitt nasjonale gjennombrudd med albumet «Jenter & Sånn» i 1994. Låta «Jenter» ble en gedigen radiohit og er fortsatt en svært hyppig spilt låt på radio.

Erlbeck karakteriserer Di Derre som selve lyden av norsk 90-tallspop.

– Etter de gjorde comeback i 2013 har populariteten deres steget jevnt, noe som gjenspeiles i stadig større konsertpublikum. Dette er et særdeles folkekjært band som vi føler passer Kubafestivalen godt. Sommer, sol og garantert god stemning med festlig musikk fra Di Derre. Det høres ut som starten på en særdeles fin kveld, sier han.

Flere benker og bord

Neste års Kubafestival blir den tredje i rekken. Erlbeck legger ikke skjul på at de er godt fornøyd med måten festivalen har etablert seg på.

– Det kommer tusenvis av musikkglade folk fra hele Lofoten og områdene rundt, og gjestene ser ut til å trives på festivalen, sier han i pressemeldingen.

Der står det også å lese at det blir noen justeringer på selve festivalområdet neste år, som nok mange setter pris på.

Daglig leder i Hølla Event og festivalsjef for både Høllafæst og Kubafestivalen, Petter Erlbeck. Foto: Johan Tangen

– Den største endringen til neste år vil være at vi bort imot dobler kapasitet på bord og benker. Utover dette vil Kubafestivalen støypes i samme form som i 2023. Vi er svært fornøyde med artistene vi har lansert så langt, og gleder oss til å vise fram resten av artistrekka på nyåret, slår Petter Erlbeck fast.