– Jeg har surret lenge med ideen om å lage en podkast som spin-off av avisas musikksatsing Feedback, sier Egon Holstad.

iTromsøs kommentator og musikkjournalist har mye erfaring fra radio, men dette blir hans første podkast.

– Etter syv år med Feedback har vi funnet et konsept som funker, noe leserne åpenbart også synes, men samtidig hadde jeg lyst til å finne på noe nytt, sier Egon.

Ideen bak podkasten – som bærer navnet «Feedback med Egon Holstad» – er at samtalene skal inkludere «nerding» om musikk, men også de saftige historiene fra musikklivet.

– Humor er også et viktig element. Jeg tror det blir mye fliring, men også masse alvor. Musikk er forbanna viktig for mange – ikke minst for dem som driver med det.

Bremnes og Høyem først ut

– Hva slags gjester får vi høre?

– Det er store navn, med musikk som en veldig sentral del av livet sitt, som jeg i tillegg ønsker å snakke om musikk med. Noen av gjestene bor i Tromsø eller vil være innom byen på turné, men noen episoder vil også bli tatt opp i Pressens hus fordi tilgangen til gjester vil være større i Oslo, sier Egon.

Kari Bremnes og Sivert Høyem blir de første gjestene i «Feedback med Egon Holstad».

– Sivert og Kari er blant landets største og beste artister. Begge er aktuelle, og skal spille konserter i Tromsø i løpet av november, i tillegg til å være interessante mennesker med mye på hjertet.

Fauskeværingen er selv en ivrig podkastlytter, spesielt når temaet er musikk. Selv om han elsker både å lese og skrive dybdeintervjuer med artister, mener han en podkast har en løsere form.

– Jeg er imponert av hvordan podkastsjangeren har utviklet seg på kort tid, både i Norge og utlandet. Dynamikken mellom to personer som sitter i et rom og snakker sammen blir i større grad en dialog. I podkasten får lytterne innsikt i hvordan artistene tenker fra kilden selv, og ikke gjengitt av meg eller andre via et tastatur.

Slutter ikke med skrivinga

– Det er en jungel av podkaster der ute. Hvorfor er det behov som en podkast som denne?

– Fordi det er svært få av dem, spesielt i Norge, hvor man snakker utelukkende om musikk. Jeg tror folk ønsker å trenge litt dypere inn i materien, i en tid der lese- og lyttemønstrene er i stadig endring, sier Egon.

Foto: Svein Lian

Holstad bedyrer at han ikke vil slutte å skrive om musikk hver fredag, selv om han nå trer inn i prateformatet.

– Podkasten blir kun et supplement til avisas ukentlige musikkdekning. Vi kommer fortsatt til å skrive anmeldelser, intervjuer, lister og nerdestoff om musikk. Jeg kommer heller ikke til å slutte å skrive kommentarer om andre ting i avisa. Podkasten er et lystbetont overskuddsprosjekt som kommer i tillegg til alt det andre.

– Hva med å ta podkasten videre fra musikk-konseptet? Har du en drøm om å bli «hele Norges podkast-Egon», og bevege deg videre til tema som politikk og samfunn?

– Haha! Nei, jeg har nok ikke «hele Norges bindestrek»-genet i meg. Jeg tror derimot at denne musikkpodkasten er noe vi kan holde gående veldig lenge, fordi tilgangen på intervjuobjekter er enorm.

Slik ser logoen til den nye podkasten ut. Serien blir tilgjengelig på de største podkastplattformene, og på feedback-sidene til iTromsø. Foto: DESIGN: Odd Klaudiussen og Kirsten Ryeng

– Ganske spinnville spillelister

Torsdag 17. november slippes den aller første podkastepisoden, hvor nevnte Kari Bremnes er gjest.

– Den første måneden kommer vi til å publisere én podkastepisode i uka. Deretter er planen å publisere episodene hver 14. dag, sier Egon.

Podkastene vil ikke inneholde musikk, men blir et rent verbalt produkt.

– Men hver episode ledsages av en redaksjonell sak, der jeg vil lage spillelister med all musikken som blir nevnt i løpet av programmet. Det blir noen ganske spinnville, sprøtt sammensatte spillelister, flirer podkastverten.

iTromsø-journalist Svein Lian, som i årevis har hatt sine egne podkast-prosjekter, blir produsent for Feedback med Egon Holstad.

– Under de første innspillingene har jeg erfart at artistene man trodde man kjente åpner seg opp, og viser sider som i alle fall ikke jeg kjente til fra før av. Dette er et konsept jeg sjøl har savnet i podkastjungelen, og jeg tror og håper folk vil ha en podkast der man tar musikken seriøst – med en programleder som kan feltet innmari godt, sier Lian.