– Helt fantastisk. Men det er jo jeg som er heldig som får lov å jobbe med musikk og disse barna år etter år, sa Helmersen fra scenen da han mottok prisen.

Overrekkelsen fant sted i Lofoten kulturhus torsdag kveld, etter 4.klassingene ved Svolvær skoles Papa Panov-forestilling. En svært overrasket Helmersen, som sitter bak tangentene i forestillingen, måtte frem på scenen og motta diplomet.

– God støttespiller

Prisen ble delt ut av Christer Jakobsen. Han er leder for hovedutvalget for oppvekst i kommunen. I begrunnelsen for hvorfor Helmersen fikk prisen, ble det blant annet pekt på at prismottakeren har vært en god støttespiller for mye av det kulturelle arbeidet på Svolvær skole.

– Jeg har ikke tall på hvor mange barn som fikk sin første sceneopptreden takket være denne personen, som har holdt på en god stund, sa blant annet Jakobsen i juryens begrunnelse.

Ole Johan Helmseren får en solid bamseklem av prisutdeler Christer Jakobsen, som er leder for hovedutvalget for oppvekst, i Vågan kommune. Foto: Vidar Eliassen

– Kjempestor glede

Av totalt 16 nominerte, der det ifølge juryen var flere svært gode kandidater, var det enstemmig at nettopp Helmersen skulle få prisen.

Etter utdelingen, gav musikklæreren uttrykk for at han er privilegert som får lov til å jobbe med musikk, som han er så glad, og kan kombinere det med yrke som lærer.

– Det er en kjempestor glede i livet mitt. Men at jeg skulle ende opp med en kulturpris, hadde jeg aldri tenkt, sier han til Våganavisa.

Foto: Vidar Eliassen

Fortsetter med musikk

Helmersen opplyser at årets Papa Panov-forestilling er den 19. i rekken, men skulle egentlig vært den 20., på grunn av pandemien.

På spørsmål om prisen gir han ekstra inspirasjon til å fortsette som han har gjort i årene fremover, svarer den ferske kulturprisvinneren:

– Jeg hadde nok ikke gitt meg selv om jeg fikk prisen. Men det er ingen ulempe å motta kulturprisen. Det er kjempemessig, og jeg tror nok jeg kommer til å fortsette med musikk i lang tid fremover, slår Ole Johan Helmersen fast.