Artistene er William Gamborg, Aden Foyer, Boaboa og Neon Priest.

Førstnevnte artist, William Gamborg, blir beskrevet som en pop/RnB-stjerne på vei opp. I tillegg til sin egen artistkarriere, er han også medlem i den verdenskjente dansegruppa Quick Style.

William Gamborg. Foto: Pressebilde.

– Vi kan forvente oss et forrykkende show med både høyt tempo og masse energi, skriver festivalsjef Petter Erlbeck i en pressemelding.

Aden Foyer debuterte med singelen «The Ballet Girl» i 2022. Det førte til topplasseringer på hitlistene i både Norge, Frankrike, Polen og Danmark. Siden den gang har artisten sluppet flere singler som har fått god mottakelse. Og snart er han også klar med album.

Aden Foyer. Foto: Ksenia Petrova

– I sommer er første gang han skal spille på norske festivaler. Vi gleder oss veldig til å være blant de første som får dette live, heter det i pressemeldingen.

Danske Boaboa blir beskrevet som et «særdeles spennende prosjekt» av Erlbeck. De har utspring fra klubbscenen i København, og nylig gav trioen ut EP`en «First Encounter». Den har satt bandet på kartet innen sjangeren house/elektronisk musikk, som er framført med både vokal og andre liveelementer.

Boaboa. Foto: Mathias Remmereit

– Og som vi tror blir å treffe på alle de riktige plassene når de entrer scenen på Hølla, ifølge Erlbeck.

Fra Danmark er også Neon Priest.

– I mangel på bedre ord, kan de kategoriseres som en euforisk trance/pop-mutant. Høyoktan dansemusikk fremført live, er ikke hverdagskost i Norge, heter det i pressemeldingen.

Neon Priest. Foto: Pressebilde.

Ifølge festivalsjefen blir dette showet det utvilsomt mest intense som noen gang har vært på Høllafæst.

– I fjor blåste de publikum av banen på Roskilde. Og nå er de klare til å gjøre det samme hos oss.

Med disse fire artistene på plass, er altså årets utgave av hovedartistene på Høllafæst komplett. Erlbeck legger ikke skjul på at de er svært tilfreds med variasjonen i programmet.

– Fokuset vårt er alltid positiv energi, og det føler vi dette programmet har mye av. Totalt sett blir det en fin blanding av etablerte og internasjonale artister samt noe nytt og friskt som er på tur oppover.

Petter Erlbeck gleder seg uhemmet til årets Høllafæst. Foto: Dina Svendal Kleiven

I tillegg blir det også supplert med noen DJs som skal spille mellom konsertene fra hovedscenen.

– Nå er det under 100 dager til festival, og vi gleder oss veldig, slår Petter Erlbeck ettertrykkelig fast i pressemeldingen.