Etter at regjeringen la fram nye koronatiltak har Svolvær Musikkforening besluttet at de må avlyse årets julekonsert. Det opplyser Knut Glad Jacobsen i Svolvær Musikkforening.

– Etter de nye tiltakene ser vi oss nødt til å avlyse årets julekonsert. Vi kan ikke risikere noe så tett opp mot jul, og vi har et stort ansvar for å ta vare på alle og følge tiltakene og retningslinjene som har blitt gitt.

Svolvær Musikkforening avlyser årets julekonsert. Foto: Trine Sivertsen

UTFORDRENDE MED ANTALLSBEGRENSINGER I år var planen at musikkforeningen skulle få supplement av barnekor og innleid personell til årets julekonsert.

– Vi er rundt 40 personer som er med på årets julekonsert, det er både oss i musikkforeningen, innleid personell og barnekor. Med de nye reglene er vi for mange for å kunne øve sammen da det nå bare er lov til å øve med 20 personer samtidig.

Glad Jacobsen forteller at alle som skulle på konsert kommer til å få sine billetter refundert.

– Siden dette er helt nytt er ting ikke kommet helt på plass, men de som allerede har sikret seg billett til årets konsert vil få disse refundert.

Musikkforeningen har i en årrekke sikret våganværinger julestemning, men i år blir tonen en annen. Foto: Trine Sivertsen

HÅP FOR NYTTÅRSKONSERT Når kalenderen viser 2022 skal musikkforeningen etter planen holde en nyttårskonsert. Enn så lenge er planen å gjennomføre.

– Vi håper at nyttårskonsert vil la seg gjøre når den tid kommer.

Mange har opplevd at pandeminen har gått utover kultur, barn og unge. Glad Jacobsen vil berømme musikkforeningen sine medlemmer for innsatsen i en vanskelig tid.

– Jeg vil berømme innsatsen til medlemmene i Svolvær Musikkforening. Til tross for pandemien, mange ulike restriksjoner og usikkerhet har de stilt opp på øvinger. Det er noe jeg vil berømme dem for.