Aurora Stenersen (24) fra Henningsvær og Elise Dahl-Hansen (29) fra Gravdal er to av 30 talenter som får tildelt stipendet.

Blant over 250 søkere er de to av 20 talenter som får utviklingsstipend på 50.000 kroner. Aurora er fotograf, og Elise får stipend for sine prestasjoner i polesport, sier banksjef Geir Bringsli i en pressemelding.

Jobbe internasjonalt med base i nord

Stenersen forteller i søknaden at hun ønsker å jobbe som fotograf på internasjonalt nivå – men vil ha base hjemme i Henningsvær.

– Det skjer utrolig mye spennende i regionen, og det bør være rom for å etablere meg her som freelancefotograf for nasjonale og internasjonale magasiner og aviser. Derfor er et av mine første mål å ta en høyere utdanning i utlandet. Det gjør jeg for å bygge et internasjonalt nettverk, å innhente mer kunnskap og utvikle meg som fotograf, skriver hun.

Elise Dahl-Hansen har trent polesport i åtte år, og har tatt en rekke gode plasseringer i ulike konkurranser de siste årene. Hun ønsker å jobbe videre med å fremme et treningsmiljø for sporten i Lofoten.

– Jeg mener at det å bygge opp miljø for aktivitet i Lofoten vil ha mange gode virkninger for lokalsamfunnet. Som utøver, instruktør og PT ønsker jeg å bidra til en mer aktiv befolkning, og ikke minst en aktiv ungdom, skriver hun i søknaden sin.

Dette er juryens begrunnelse

- Aurora er 24 år gammel, og utdannet fotograf ved fagskolen Bilder Nordic School of Photography. Som visuell historieforteller har hun de siste årene utforsket hvordan identitet, seksualitet og tilhørighet formes på små steder i Nord-Norge. I krysningspunktet mellom dokumentar og kunstfoto bruker hun kameraet som et verktøy for å bli kjent med folk og miljøer rundt seg, og videreformidler deres historier. Resultatet er spennende, annerledes, sterke bilder.

- Elise er helt i norgestoppen i polesport og street-workout. Hun kan vise til NM-gull i polesport alle årene fra 2016 til 2019, hun har femteplass fra VM i polesport i 2019, i tillegg til en sølvmedalje fra nordisk mesterskap i streetworkout. Polesport er en relativt ny estetisk idrett som har mange likhetstrekk med turn, akrobatikk, styrke og dans. Nå satser hun mot nye NM-gull og setter VM- tittelen som sitt store mål. Hun er en sterk bidragsyter for sitt miljø og har i dag fire utøvere som sammen med henne satser mot NM 2022.