Selve billettsalget til Kampen om Narvik åpner i dag, mandag. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Filmweb, topper Kampen om Narvik listen over filmer som det norske kinopublikummet ser mest frem til andre halvår.

– Det er gledelig lesning. Vi opplever at Kampen om Narvik vekker et enormt engasjement, og nå ser vi fram til at filmen endelig skal få møte et stort publikum, sier produsent Aage Aaberge i pressemeldingen.

Kampen om Narvik får verdenspremiere i Narvik lørdag 10. desember, og ordinær kinopremiere over hele landet 25. desember.

Viktig del av krigshistorien

Aaberge forteller at Kampen om Narvik-skaperne måler sin suksess i mer enn besøkstall. Målet er at filmen, som er inspirert av de virkelige krigshendelsene i nord, skal være et utgangspunkt for økt interesse for vår egen krigshistorie:

– Kampen om Narvik er en bredt anlagt og høyst relevant kinofilm, som vi håper fungerer som en inngang til en viktig del av norsk krigshistorie, sier han.

Foto: Pressebilde

Skolekino

Produsenten poengterer også at filmen vil inngå i et stort opplegg for norske skoleelever.

– Krigen i nord fortjener større plass i vår nasjonale bevissthet. Derfor lanserer vi tidenes mest omfattende opplegg for skolekino. Sammen med Educational Storytelling har vi utarbeidet en nyskapende og digital kunnskapsreise for skoleelever, utdyper han.

Fiktive karakterer

Aaberge forteller om omfattende research og et tett samarbeid med Narviksenteret, men presiserer at filmens hovedkarakterer er fiktive. Ingrid Tofte (Kristine Hartgen) jobber på hotellet som blir tyskernes hovedkvarter i et krigsherjet Narvik, mens ektemannen Gunnar Tofte (Carl Martin Eggesbø) er en av soldatene som nekter å legge ned våpnene når tyskerne inntar byen 9. april.

Flere utsettelser

Kampen om Narvik har blitt utsatt en rekke ganger. Den opprinnelige planlagte premieren, var så langt tilbake som 25. desember 2020, men måtte utsettes på grunn av pandemien. Det var også i tilfellet i fjor, da pandemien nok en gang satte stopper for premiere på 1. juledag.

Filmen ble deretter utsatt til 18. mars i år, men også da ble den utsatt.

Denne gangen på grunn av krigen i Ukraina. Årsaken var at produsentene trodde sanseinntrykkene i filmen ble for sterke i dagens situasjon.