Det skjer i Lofoten kulturhus.

– Vi i styret og produksjonsteamet gleder oss masse til å starte på ny musikal sesong. Vi oppfordrer alle som er glad i å være på scenen, danse, synge og spille et instrument til å delta på audition, sier May Linn Hjørnevik, styreleder i Sceneverftet.

Hun understreker også at de trenger frivillige på andre områder, inkludert korister, håndverkere, kostyme, personer som kan styre med hår og sminke, og noen som kan ta seg av administrative oppgaver.

Kunstnerisk leder for musikalen, er Anette Rosenvinge. For noen uker siden startet hun som dramalærer på kulturskolen. Nå håper hun at mange kommer på audition lørdag.

– Dette skal være et lavterskeltilbud. Vi skal skape god stemning. Dersom noen ønsker å komme sammen, kan de selvsagt det, sier hun.

Ifølge Rosenvinge er hensikten med seansen lørdag å møte dem som ønsker å være med og å få et overblikk.

– Vi ønsker å se hvordan vi kan plassere de ulike rollene og hvem som har lyst å være med. Dersom noen ikke har lyst å si noe på scenen, men for eksempel spiller et instrument, er det også fint.

De som skal delta på audition må på forhånd ha valgt en monolog som kan lastes ned på Sceneverftets hjemmeside. Sangen velger man selv.

– Man trenger ikke nødvendigvis være veldig kreativ i monologen, men man bør ha tenkt litt på hva man sier.

Dersom du ønsker å være med på audition må du gå i åttende klasse, eller være eldre.

– Handlingen utspiller seg på en high school og handler om ungdommer og ungdomstrinnet. Og så er det også et litt voksent manus, slår Anette Rosenvinge fast.