Qatar fikk sin superstjerne. Qatar fikk sin gallionsfigur. All oppmerksomhet ble ledet i riktig retning.

Husker du for en drøy måned siden, da verden snakket om døde migrantarbeidere? Kan du huske at spillere ikke fikk ha regnbueflagg på kapteinsbindet? Husker du at Belgia ikke fikk bruke drakten sin fordi det var regnbueflagg? Kan du huske at NRK og TV2 skulle reise til Qatar og lage kritisk journalistikk?

Hvem tenker vel på sånt når vi kan se verdens beste spillere løpe rundt og spille bra fotball? Jeg kan ikke si jeg er overrasket over at det ble som det ble. Selv om jeg hadde et lite håp om at det skulle bli annerledes.

Hvem bryr seg om drap og slaveri når man kan se Lionel Messi krone en eventyrlig karriere med et VM-gull?

Qatar har oppnådd akkurat det de ønsket. De fikk attpåtil det perfekte symbolet for å «renvaske» det skitne, blodige spillet sitt: Lionel Messi, iført deres kappe, som løfter trofeet, flankert av emiren og Gianni Infantino.

TV2 og NRK tjener på det, seerne legitimerer det og vi får bevist at sportsvasking fungerer. Det virker som alt som handlet om sportsvasking og korrupsjon forsvant i løpet av mesterskapet. Nå handler det kun om hvor bra mesterskap det var og hvor god Lionel Messi er.

For aller første gang i mitt liv har jeg ikke sett noe fotball under et mesterskap. Det er et valg som har sittet langt inne, men det har vært viktig. Jeg klarer ikke å anerkjenne dette gullet til Argentina.

Vi kan ikke godta dette lenger. Korrupsjon fungerer og det får ingen følger.

Jeg er stolt av å ikke ha sett en eneste kamp under årets VM. Jeg er stolt av at så mange holdt seg unna. Jeg skulle bare ønske at det ikke var et valg som var nødvendig å ta.

Til syvende og sist er det bare én vinner at VM 2022, og det er Qatar.