Det ser ut til at koronaen er i ferd med å slippe taket på landet vårt. Til tross for en ekstremt treg vaksinering går det nå den rette veien, og når vi nærmer oss høsten, vil de aller fleste ha fått i hvert fall den første dosen.

Vi skal ikke gå i samme fella som FHI-representanten som mente krisen er over, men det er mye positivt å ta med seg om dagen.

Her i Vågan har vi sluppet fantastisk billig unna. Og det til tross for at vi i fjor hadde "hele" Norge på besøk. Slik det ser ut i dag, med stengte grenser, vil nok det samme gjenta seg i år.

Vi krysser fingrene for at folk ikke har glemt at det faktisk ennå er mange som ikke har fått vaksinen; holder avstand og bruker håndvasken i butikkene. Både de besøkende og ikke minst vi som bor her.

Men om viruset er i ferd med å bli slått, er det et annet område vi ennå ikke har sett de siste virkningene av; de økonomiske.

I denne avisen har vi et par eksempler på bedrifter som trenger penger.

Spesielt innenfor reiselivet har det vært smalhans. Pengene som kom inn i fjor sommer er for lengst brukt opp, nå er det kassakreditter og personlig øknomi som får unngjelde.

Det har vært flere støtteordninger i aksjon gjennom det siste året, både statlige og kommunale. Men felles for mange av de bedriftene som har behov for disse pengene, er at de ikke har kommet inn under disse.

Det er staten som har påført bedriftene disse problemene. Da burde det også være den samme statens oppgave å nå rydde opp, slik at ingen kommer ut av dette med en konkurs, eller enda verre, en personlig økonomi som er bankerott-

Vi har ikke sett siste del av denne epidemien. og vi håper den ikke ender med et mageplask - hverken sykdomsmessig eller økonomisk.

Og - Vågan kommune gikk med 27 millioner i minus i fjor. 25 av disse er korona-millioner. De pengene burde de få tilbake fra den norske statskassa.