For noen måneder siden ble Strønstad skole lagt på frys pga lite elever. Elevene ble overført til Laupstad oppvekstsenter. De måtte bli vant til mye nytt, blant annet timeplan, friminutt osv.

Nå i november har det kommet fram et forslag om å legge ned Laupstad, noe som jeg synes er stygt gjort. Vi (fra Strønstad) har måttet bytte til Laupstad skole og nå kanskje eventuelt Svolvær eller Kabelvåg, og det er i løpet av en utrolig kort tid.

Kommunaldirektøren sa at Vågan kommune ikke har ansvar for oss fra Strønstad fordi de ikke regner oss som en del av Laupstad. Elevene som er fra Laupstad har vokst opp her og å legge ned en skole som har stått i mange år uten trussel om nedlegging er helt ulogisk.

Gamle, voksne og unge har gått på skole her i mange år. Skolen er selve hjertet til Laupstad.

Fellesskapet på Laupstad kommer til å visne bort hvis skolen blir lagt ned. Alle her vet om noen har flyttet fra/hit eller om noen har fått barn, det er såpass nært fellesskap at det hadde ødelagt veldig mye om Laupstad oppvekstsenter skulle blitt lagt ned.

Det hadde vært veldig øde på Laupstad. Jeg vet det kan bli sånn fordi det var en av konsekvensene av å legge Strønstad skole på frys.

Penger har kommunen nok av, så hvorfor stenge ned skoler på bygda? Alt må ikke være i Svolvær, Svolvær er bare der vi kjøper klær og matvarer, det kan gjerne forbli sånn.

Finn en annen måte å spare/tjene penger. Politikerne/regjeringen ser på oss som tall og ikke som faktiske mennesker. Penger har nå mye mer verdi enn at et menneske har god helse og velferd.

Spare penger kan man alltid gjøre, men kutt nå for Guds skyld ikke ned på ting vi faktisk trenger. Og hvis vi må flytte må det bygges leiligheter eller hus i Svolvær og dette kan bli dyrt.

Flere folk = mange kostnader.

Husprisene på Laupstad kommer til å gå ned. Det kommer til å bli et problem med å selge husene hvis innbyggerne absolutt må.

Jeg nekter å dra til Svolvær når det gjelder ny skole. SÅ LA LAUPSTAD VÆRE I FRED!

Hvis dette forslaget blir vedtatt og faktisk går gjennom, blir konsekvensene mange. Den endelige konklusjonen er 12. eller 13. desember.

Takk for at dere leste mitt innlegg.

Hilsen ungdomstrinnet på Laupstad oppvekstsenter ved/ Leona Bendiksen (13) fra Strønstad