Siv Mossleth - Stortingsrepresentant (Senterpartiet)

Dette er et debattinnlegg skrevet av en ekstern bidragsyter. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Rett etter at minister for høyere utdanning, Ola Borten Moe (Sp) kommer med 12 millioner som berger Nordland kunst- og filmhøgskole, kommer nok en god pengenyhet fra Borten Moe. Nordland kunst- og filmhøgskole får kr 53 000 i pandemipenger.

Pengene fordeler seg med kr 3 763 000 til Nord Universitet, kr 2 434 000 til Nord Studentsamskipnad, Nordland fagskole kr 319 265. Aktørene står fritt til å vurdere hvilke tiltak og aktiviteter som best kan sikre faglig og sosial oppfølging av studentene.

Dagens studenter har hatt store utfordringer på grunn av pandemien, men jeg håper disse ekstra pengene bidrar til å bedre situasjonen.

Denne uka ble det kjent at studentsamskipnader, fagskoler, høgskoler og universitet over hele landet får 170 millioner ekstra fra staten, for å hjelpe studentene med å opprettholde studieprogresjonen under pandemien.

Både forebyggende arbeid og lavterskeltilbud kan gjøre situasjonen bedre. Men jeg har tillit til at friheten til å velge hvordan pengene skal brukes vil gjøre at de brukes riktig ut fra behovene på de ulike stedene.

Les også:– Vi triplet omsetningen i går kveld