Alt vi tar for gitt. Et hei, en glad latter, en engasjert samtale, en sprudlanes glede over å være ute, ei melding full av omtanke. De små hverdagslige tingan, som e så lite, men som betyr alt når det ikkje lengre er.

Ho Kari – kjæresten tel han Thorvardur, mora tel ho Embla, han Ask og han Andreas, bonusmor tel han Thomas, Per Jul og Anne Lise si datter, Kristin og Andreas si søster. Vårres nabo og venn gjennom aille år - e ikkje mere. Vi skal aldri mer kjenne energien din, se den litt hastige gangen din ut av Kongsmarka på vei tel jobb, på øving med Svolværensemblet, paradetroppen eller i fjellskoen på tur tel en eller ainna topp. Aldri høre de glade utropan over alt det vakre på en tur rundt Småtindan, kjenne krafta i klemman du delte, eller føle omsorgen du visste i glede og motgang.

Det vi har tatt for gitt er borte. Den rause, snille, engasjerte, modige Kari. Ho som alltid så oss, som levde førr familien sin, jobben, vennan, nye tureventyr. Vi har så uendelig mye å takke deg førr, - et livslangt vennskap med unga som har gått inn og ut av husan tel kværandre, ærlige samtala og kloke tanka. Rastlausheta di som førte til at det skjedde nokka, at vi hadde faste påsketura, sprang ned fra Møysalen, reiste tel Tranøy, spiste på Kvitnes eller delte ei Lofotpils på trappa. Engasjementet og tilstedeværelsen som aldri gjorde det kjedelig å vær i lag med deg.

Vi skal aldri mer høre om reiseminnan fra Israel, Australia, Island eller Canada, se de sterke hendene dine med sølvringan gestikulere eller beundre de fargerike klærne dine. Vi skal ikkje hør deg snakke levanes om ungan dine, Kristin sitt liv i Australia eller gleden over å være på bygda på Island med familien dokkers der. Anekdotan dine fra øvinger med Svolværensemblet eller øving i paradetroppen var så levanes at vi kjente på gleden med å være en del av det.

Familien har mista den beste kjæresten, mora, dattera og søstera. Psykiatrien i Lofoten har mista en modig og omsorgsfull medarbeider. Kommunen har mista en samfunnsengasjert bidragsyter og Turlaget en fjellvant turleder. Vi har mista en nær og kjær venn og nabo.

Kari, - du har satt spor i oss som gjør at du alltid vil vær med oss. Når vi samles på Trollhøgda nyttårsaften, eller står på Kongstinden i nordavinden, skåla i venners lag eller klem på han Ask, ho Embla og han Andreas skal vi sørg førr at du e der.

Hjertan vårres blør førr at du e borte og førr alt dine nærmaste har mista.

Gry og Stein