Bjørn Kenneth Hansen

MENING: Dette er et debattinnlegg skrevet av en ekstern bidragsyter. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det er tragisk at den politiske ledelsen i Vågan, utifra min forståelse, driver en politikk som setter mennesker opp mot hverandre og skaper splittelse i vårt lille lokalsamfunn.

Her er det visst om å gjøre å trumfe gjennom egen og partiets sak for enhver pris.

Det må da gå an å finne løsninger, som for eksempel i basseng saken, og i mange andre saker som har innvirkning på oss som bor her, uten at det skaper hat, konflikter og uvennskap.

Jeg har i over 40 år sittet i styre i ulike lag og foreninger og har erfart at både politikere og Vågan Kommune, også,... -nesten ikke er interessert privat initiativ.

Et eksempel er Tuvhytta. I stedet for å være negativ så skulle de ha tatt tak i dette initiativet på en positiv måte, og så kunne de ta tak i å rydde opp all jernskrammel og jernrør som ligger på Tuva og opp langs stien dit fra Vannverksbakken, for å tilbakeføre naturen der jern søppelet ligger.

For meg virker det som at politikerne ikke er løsningsorientert om hva som er det beste for folket, og mye på grunn av at de ikke er samlende.

Det er noe som heter, -den gylne middelvei. Men det ser ikke ut som om at noen i kommunen tenker slik. Det lyttes heller ikke til kommunedirektøren som gang på gang har sagt i fra om hvordan den økonomiske situasjonen i Vågan kommune er.

Har merket meg at en politiker har uttrykt at det ikke er deres jobb å være ansvarlig, noe som jeg synes kvalifiserer til politisk eksklusjon.

Angående bassengsaken. Vi må på død og liv ikke ha et basseng i Svolvær og et i Kabelvåg når vi ikke har penger til det.

Vi er et folk, så la oss beholde det gode vennskap og naboskap og finne en middelvei som bærer seg økonomisk. Kanskje vi når målet da om svømmeopplæring til alle.

Hvorfor ikke møtes på midten? Bygg et badeland mellom Svolvær og Kabelvåg, og siden økonomien er på et bunn nivå, hvorfor ikke se på muligheten for å knytte et badeland sammen med et nytt rådhus. Gjerne med en kafe i tilknytning.

Her er muligheten til å få utformet et virkelig signalbygg, et landemerke som kan bli en kjent attraksjon for Svolvær og Kabelvåg. Gjerne et bygg der man kan gå på taket og se utover Hølla på og som vi Svolværinga og Kabelvågværinga kan være stolte av. Og som kan samle oss.

Håper den politiske ledelsen i Vågan klarer og se hvilken negativitet de sår med sin manglende evne til å finne positive løsninger, i så å si enhver sammenheng, da utifra hvordan jeg oppfatter ting gjennom media.

Mvh.

Bjørn Kenneth Hansen