Gunn Varberg Blandford

Dette er et debattinnlegg skrevet av en ekstern bidragsyter. Meninger i teksten står for skribentens regning.

LINK (Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival) er en festival mange gleder seg til. Ikke minst er vi kry, stolte og glade over å ha en så stor internasjonal festival her hos oss. Videre skaper LINK positiv aktivitet og omdømme som er veldig viktig for Vågan kommune og alle oss som bor her.

De økonomiske ringvirkningene som følge av aktivitetene både før, under, og etter festivalen, herunder også arbeidsplasser, overgår mest sannsynlig beløpet det søkes om hos Vågan kommune.

Å bygge opp en festival som har fått slik nasjonal og internasjonal anerkjennelse tar tid. Å rive den ned er gjort på en håndsopprekning i kommunestyret. Om festivalen forsvinner, får vi den neppe tilbake.

Hvordan kan noen virkelig tro at Bodø og/eller andre som bidrar økonomisk til LINK vil ha interesse av å fortsette med det dersom ikke en gang vertskommunen viser interesse?

Og hvor sannsynlig er det at Bodø som kulturhovedstad deler på noen av midlene tildelt i denne forbindelse?

Heldigvis har ordføreren sagt at det ennå er tid å jobbe med dette spørsmålet frem til dagen budsjettet skal godkjennes. Det er bare å håpe at de partiene som har stemt mot tenker seg om frem til da.

Les også:Hjemflytteren som jakter en doktorgrad