Velkommen til Vågan Kommune, Velkommen til VM i Skreifiske.

Gjennom generasjon har hele Norges kystbefolkning reist til Lofoten og Vågan for å høste av havets rikdom. Lofotfiske beskrives i bøker og bilder i lange tider tilbake. Antallet fiskere er ikke slik det var i «gamle dager», men kvantum og ikke minst verdien av skreien nådde i fjor en ny topp. Det ble tatt opp mer en 210.000 tonn torsk og førstehånds verdien på denne var over 5 milliarder kroner.

Vågan kommune har utviklet seg til å bli en moderne kystkommune med ett svært variert næringsliv. På tross av vekst innen mange bransjer er mye av næringslivet relatert til skreien og havet. «Vi lever av fiske, enten vi er sykepleiere eller sveisere» sies det. Kombinasjonen med skreifiske, både som opplevelse og mat, er uslåelig i den stadig økende turistnæringen.

Og det er et faktum at når fisket er godt, merker man en bedre stemning i kommunen, pengene sitter liksom litt løsere både hos næringsliv og befolkning.

VM i Skreifiske har mange elementer. For noen er selve fisketuren høydepunktet, mens andre synes livet på byen og festivalområdet er det viktigste. Jeg håper begge gruppene kan kose seg i VM helga.

Vågan Båt- og Sjøfiskeforening gjør en utrolig innsats for at dette arrangementet skal bli godt. Mange frivillige står på i hundrevis av timer på dugnad, - for at deltakere og gjester skal ha en mest mulig positiv opplevelse her denne helgen. Takk til alle!

Så vet vi at været er ustabilt i Lofoten og at andre utfordringer dukker opp. Utfordringer som jeg opplever at Vågan Båt- og Sjøfiskeforening tar på strak arm. Vi krysser fingrene for godt vær og godt fiske i år!

Jeg ønsker arrangøren lykke til med arrangementet og en på ny en ekstra takk til alle frivillige som stiller opp. Jeg håper at det kan bidra til at dette bli en fantastisk helg både til vanns og på land.

Skitt fiske!

Frank Johnsen

Ordfører

Vågan Kommune