Naboene trakk klagen, og dermed kan det bli bedre plass til å parkere på Spar Storøya.

Denne saken har på versert i planavdelingen, hos fylket og på folkemunne nå i flere år. Det er gledelig at den nå får en avslutning.

Vi har forståelse for at naboene har vært skeptiske til denne etableringen. Det vil bli noe økt støy. Kanskje ikke fra bilene som skal bruke parkeringsplassene som skal komme her, men det må ryddes snø - og det skjer ofte på natta.

Men bor man i sentrum av Svolvær må man regne med at det vil bli bebygget i nærheten. Det dukker hele tiden opp nye prosjekter og man kan ikke forvente at alt skal foregå i all stillhet.

Et godt eksempel er de som har valgt å bosette seg på havnepromenaden. I havna er det et yrende liv også nattestid, spesielt i helgene. Men ahr man flyttet inn i et leilighetsbygg på bryggekanten, kan man ikke protestere på at det er støy på andre siden av havna.

Når det gjelder Spar Storøya, er det imidlertid en gledens dag. Parkeringsforholdene slik de er i dag, er trafikkfarlige. Den nye parkeringsplassen vil gjøre det lettere både for de ansatte og kundene.

Leder 2:Gratulerer William!I forrige uke ble William Hakvaag satt pris på av Forsvaret. Sjefen for Heimevernet møtte opp og tildelte krigshistorikeren en spesiallaget mynt som kun gis for eksepsjonell tjeneste.Hakvaag har publisert flere bøker om krigstiden i Nord-Norge og fortsetter sin enorme innsats for å dokumentere den utrolig viktige innsatsen som ble gjort i området under krigen.Etter at han startet opp Krigsminnemuseet i Svolvær, har han bygget opp et helt spesiel museum som har blitt en fantastisk opplevelse for de besøkende.Og det er ikke bare effektene som er i museet vi snakker om da. Det er knapt noen i landet som har så inngående kjennskap til krigsårene. En omvisning med Hakvaag som guide blir raskt en opplevelse man sent glemmer.Det var derfor vel fortjent at Hakvaag nå ble satt pris på.