Les også:Trekker meg fra styret i Vågan Eiendom

Replikk til Blix Hansen

Det er synd at Frits Blix Hansen trer tilbake fra styret i Vågan Eiendom etter mange år som hardtarbeidende styremedlem og tidligere styreleder.

Lofotposten siterer mitt innlegg fra talerstolen i en redaksjonell sak der det refereres fra kommunestyrets debatt om Vågan Eiendom. Denne saken betegner Blix Hansen som et «spesialintervju» med undertegnede og han reagerer på at gruppeleder og leder i partiet Høyre ikke er blitt kontaktet av avisen.

Til Blix Hansens informasjon så er heller ikke jeg kontaktet etter kommunestyrets møte, verken av journalister i Lofotposten eller Våganavisa. Men Lofotpostens journalist passet opp ordfører Frank Johnsen og undertegnede et par minutter på vei ut av kulturhussalen ved møtets slutt.

Min eneste kommentar, utover det som ble sagt i kommunestyremøtet, er et leserinnlegg som sto på trykk i Lofotposten 9.3 og Våganavisa (nett) 5.3

Jeg blander meg ikke inn i pressens vurderinger eller prioriteringer, men jeg er forundret over Blix Hansens tydelige indignasjon over at undertegnedes innlegg i kommunestyret er gitt spalteplass og at Blix Hansen sågar hevder at «hun» (les: jeg) tydeligvis blir «fremprioritert av avisen».

Apropos det.

Et søk på Lofotpostens egen søkeside viser følgende: Eivind Holst 1284 treff Frank Johnsen 774 treff Lena Hamnes 496 treff Gunnar Aarstein 375 treff Børge Larsen 356 treff Frits Blix Hansen 275 treff

Det kan godt hende at noen blir fremprioritert i lokalpressen – men det er ikke nødvendigvis «hun».

Forøvrig benytter jeg anledningen til en forsinket gratulasjon med Kvinnedagen den 8. mars! Jeg håper mange flere kvinner i lokalpolitikken gis spalteplass fremover.

Lena Hamnes

Varaordfører (Ap)