Endelig er ventetiden over. Skreien er kommet til kysten for å gyte og små og store, unge og gamle kan gjøre seg klare til vinterens største folkefest. For nå er det nok en gang klart for VM i Skreifiske. I tre fulle dager til ende skal tilreisende fra fjern og nær være med på Norges største og heftigste fiskekonkurranser med Lofotcup på torsdag, Skreicup på fredag og VM i Skreifiske på lørdag.

VM i Skreifiske er et fantastisk arrangement som fortjener all heder og ære. For her har hele lokalbefolkningen stått på i lang tid for at alle som deltar på denne folkefesten skal få noen uforglemmelige dager, midt i hjerte av Lofoten.

VM i Skreifiske er en hyllest til Skreien. Og det fortjener den. For den har hatt enorm betydning for utviklingen av Norge gjennom tidenes løp. Den har skapt store verdier – både kulturelt og økonomisk. I dag er den selve symbolet på det norskeste norske. Og i det store utland, hvor den blir stadig mer populær, blir den omtalt som Skrei. Intet mer. Intet mindre.

Spania, Frankrike og Tyskland er fremdeles våre viktigste markeder for Skrei, noe som blant annet henger sammen med at disse landene er over gjennomsnittet opptatt av gourmetmat og sesongvarer. Alle kjenner den, alle vil ha den og alle er villige til å betale for den. Skreien er med andre ord en ekte superstjerne!

De hjerteligste gratulasjoner med 30-års jubileet!

Lykke til med årets villeste og vakreste eventyr – og skitt fiske!