Mandag 13. november kom forslaget om å legge ned Laupstad oppvekstsenter. Dette forslaget er jeg sterkt uenig i.

Vi trenger Laupstad oppvekstsenter på bygda. Folk flytter hit fordi det er et fint sted å bo på og fordi det er oppvekstsenter i nærheten. Om oppvekstsenteret blir lagt ned risikerer vi at mange flytter herfra, og de som har tenkt å flytte hit ombestemmer seg.

Vi har nylig fått nytt ventilasjonsanlegg slik at vi får bedre inneklima, det blir bra. Vi har også fått flere og nye lekeapparater av FAU som ungene og elevene er storfornøyde med. Skolen er også betydelig oppgradert i senere år og er i god stand.

Foreldre og frivillige har brukt veldig mye tid på dugnadsarbeid for vårt flotte oppvekstsenter.

Jeg synes det er veldig trist at det er tanker om å legge ned den fine skolen og barnehagen vi har her på Laupstad. Jeg kan ikke tenke meg at dette kommer til å skje.

Hvis dette går gjennom betyr det lang skolevei for oss elever. Vi mister vårt samlingspunkt og hjerte i bygda. Vi har fått elever fra Strønstad skole og vi har ikke vært så mange elever her på lang tid.

Vi har blitt kjent med mange fine folk og skolemiljøet er supert. Å ha Laupstad oppvekstsenter i hverdagen er veldig fint, godt og trygt. Det er nok nå! Ikke legg ned det flotte og trygge oppvekstsenteret vårt.

Hvis forslaget går igjennom, regner jeg med at Laupstad blir en bygd med færre innbyggere, særlig barnefamilier. Bygda dør ut. Dette lar jeg ikke skje.

Jeg har bodd på Laupstad hele livet mitt, altså i 14 år. Jeg har gått på Laupstad oppvekstsenter i 13 år til nå, og det har det vært nydelig.

Jeg håper det fortsetter slik fremover. Da jeg fikk høre at det var kommet inn et forslag om å legge ned skolen og barnehagen ble jeg veldig bekymret, redd og stum. Tanken på å måtte splitte opp klassen og gode venner som jeg har vært lenge sammen med, gjør meg direkte uvel.

For meg er det uakseptabelt. Derfor sier jeg til Vågan kommune: STOPP!!

Hilsen ungdomstrinnet på Laupstad oppvekstsenter ved/ Ina Marie R. Amundsen (14)