Rett før Skårungen skulle åpne dørene i 2020 traff pandemien og kanselleringene rant inn. Likevel har de klart å holde hodet over vann. Nå går de inn i høysesongen, for aller første gang uten en pandemi.

– Det er en deilig følelse. Vi har allerede merket stor forskjell, for vinteren har vært kjempebra sammenlignet med de to siste årene, forteller daglig leder Tilla Lien Larsen.

Ikke bare merker hun det på tallene, men det kommer ikke i bølger lenger. Det er en jevnere flyt med gjester.

– Det er det viktigste for oss som helårsbedrift, at vi har inntekt i februar, mars og april. Også er det stusselig å drive et reiselivsanlegg uten gjester, som vi gjorde i 2020 og deler av 2021. Det er jo dette som er gøy, når det er litt folk her, sier Tilla.

Nye tilbud

De siste årene har det vært veldig mange prosjekter gående på Skårungen. Men nå er det meste på plass, inntil videre.

– Vi har alltid ideer. Men nå føles det som vi har hatt 100 prosjekter gående som vi akkurat har kommet i land med. Så denne sommeren blir det fokus på drift og ta ordentlig vare på gjestene våre. Så kommer høsten og vi går i gang med nye prosjekter.

Et av de nye tilbudene er en glasskano det går an å booke. Det er ikke en kano laget av glass, men den er laget i gjennomsiktig hardplast. På den måten ser du hva som skjer under deg når du er ute og padler.

– Det var noe jeg så på instagram og tenkte «DET må jeg ha på Skårungen».

foto
Glasskanoen var ute på testtur. Foto: Johan Tangen
foto
Tilla er fornøyd med den nye investeringen. Foto: Johan Tangen

I tillegg har spa-avdelingen fått seg en makeover.

– Vi har lagt en gressplen, nytt terrassedekk, utedusj med varmtvann. Folk er superfornøyd med den. Den burde du være tidlig ute med å booke.

Samtidig har de nettopp ferdigstilt to nye hytter som er klare til denne sesongen.

– Nå føler jeg vi er ordentlig i gang. Vi er alle ansatte og er ferdig med opplæring.

foto
Spa-avdelingen ligger idyllisk til. Foto: Johan Tangen

Nesten fullbooket

Tilla forteller at det foreløpig ser veldig bra ut for sommeren, og at hun merker forskjellen på denne sesongen sammenlignet med de to forrige.

– Det er litt andre tendenser enn tidligere. Nå er det veldig mange utlendinger og veldig få nordmenn sammenlignet med det som har vært. I tillegg er det mye drop-in. Denne sesongen blir også lengre. De siste årene har vi bare hatt fellesferien, men nå starter sesongen tidligere og slutter senere.

Hun forteller at de begynte å merke trykket tidlig i juni, da de tidligere ikke har begynt å merke det før slutten av juni.

– Her har vi både hytter, hotellrom, camping, glamping og teltplasser. Alt inkludert har vi godt over 200 plasser. Per i dag har vi kun tre ledige enheter, så det er nesten fullt.

– Hvordan ser det ut resten av sommeren?

– Det er fortsatt litt ledig kapasitet her og der, men du burde finne ut av det nå hvis du skal sikre deg plass.