Orvar Buskqvist, Simen Eide Henningsen, Mathias Vesterå, Jørgen Jakobsen og Alexander Jeremiassen går andre året på videregående. I faget "Entreprenørskap" har de fått i oppgave å lage en bedrift. Valget tok de ganske fort.

– Jeg har ikke hørt om noen bedrifter som leverer fisk her i området, kanskje med unntak av Spar. Coop hadde ferskvaredisk før, men ikke nå lenger. Så jeg tenkte "hvorfor har vi ikke en bedrift som leverer fersk fisk hjem på døra til folk?", forteller Simen.

Dermed var Vågan Fiskelevering UB født. De kjøper inn fersk torskefilet fra leverandøren sin og leverer det hjem til folk.

Mange kunder

Til nå har Vågan Fiskelevering levert fersk fisk til 2-300 personer. Da passer det godt at de er seks stykker (kun fem var tilstede under intervjuet) til å fordele alle oppgavene.

– Jeg føler det går ganske fint. Vi fordeler oppgavene ganske bra. Vi får gjort oppgaver raskere og får flere til å se over oppgavene for å se om vi gjør det rett, forteller Mathias.

Allerede har de levert 20 kilo denne uka, og flere leveranser er planlagt.

– Lærerne våre er flinke til å presse oss til å jobbe hardt og få markedsført oss. Vi legger ut mye på Instagram og Facebook, i tillegg til at vi har laget plakater og lagt det i postkasser til folk, sier Jørgen.

I utgangspunktet skal de holde på med dette frem til sommeren, avhengig av hvordan det går.

– Var dere noen gang innom noen andre ideer?

– Vi landa ganske fort på dette. Vi bor i Svolvær, men likevel er det så vanskelig å få tak i fersk fisk. Da tenkte vi at det kan være et problem vi kan løse for folk, avslutter Orvar.