Administrerende direktør for LNS, er kabelvågværingen Jonas Tetlie.

Selskapet, med hovedkontor i Risøyhamn i Andøy kommune, skal bygge tunnel og landfall for strømkabelen som skal gå fra Hyggevatn i Hammerfest og ut til Melkøya.

Prosjektet inkluderer også sjøfylling og sprengning. .

– Dette oppdraget passer LNS godt, og vi ser frem til å ta fatt på arbeidet. Med dyktige samarbeidspartnere på laget skal vi sørge for å levere prosjektet på en trygg og god måte, sier Tetlie i en pressemelding.

Hevder seg på komplekse prosjekter

Konsernsjef i LNS, Frode Nilsen, sier i pressemeldingen at de både er glade og stolte over å ha blitt tildelt kontrakten.

– Dette viser at også nordnorske bedrifter kan hevde seg på de største og mest komplekse prosjektene. Vi setter pris på at Equinor ser verdien av vår kompetanse og det som finnes i vår landsdel» sier konsernsjef i LNS, Frode Nilsen.

Leverte beste tilbudet

LNS har spesialisert seg på tunneler og levert flere større prosjekter både i Norge og utlandet. Det fysiske arbeidet vil starte opp når nødvendige godkjenninger/tillatelser foreligger. Prosjektet er for øvrig første gang LNS og Equinor samarbeider.

– De leverte det samlet sett beste tilbudet og vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med en ny leverandør i landsdelen, sier direktør for anskaffelser i Equinor i en pressemelding.