– Vågan kommune har i dag fått bekreftet nok et tilfelle av Covid 19. Smittesporing er startet, men på bakgrunn av opplysningene så langt er smitteveien ukjent.

Dette gjør at kommunen har anbefalt Trevarefabrikken i Henningsvær om å ta en pause i driften slik at ansatte kan være i karantene til vi har fått testet alle for å sikre at det ikke er ukjent smitte blant de ansatte. Det er per nå ikke identifisert nærkontakter blant gjestene på trevarefabrikken, således er det ikke grunn for store tiltak rundt utelivet i Vågan, og de som skal i karantene vil få direkte beskjed fra oss så fort vi vet. Kommunen vil måtte prioritere nærkontakter og personer med symptomer til test de neste dagene.

– Det er fortsatt veldig viktig at personer som får symptomer forenlig med Covid-19 må isolere seg og bestille test via kommunens hjemmesider. Isolasjonen må da vare til man får negativ testresultat uavhengig av hvor lang tid det tar å få tatt test. Ut fra behov vil vi vurdere å åpne test-stasjonen i helgen. Fullvaksinerte trenger ikke gå i karantene. Hvis en fullvaksinert får symptomer skal de testes likevel.

– Personer som har vært på Trevarefabrikken etter 16.06 bør være ekstra obs på symptomer og være ekstra påpasselig med avstandsregler, og begrense nærkontakter til egen husstand inntil 10 dager etter besøket, skriver kommunen.