Trepartssamarbeidet i arbeidslivet har sviktet i arbeidet med den nye ordningen, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels til Dagens Næringsliv lørdag.

Fredag la regjeringen fram en ordning med lønnsstøtte til bedrifter som er rammet av de nye smitteverntiltakene for å bremse spredningen av omikronvarianten.

– En ting er at politikere ikke nødvendigvis forstår næringen, noe som er helt tydelig her, men noe annet er at LO og andre arbeidstakerorganisasjoner ikke ser utfordringen for de enkelte virksomhetene når det forventes at ingen ansatte kan permitteres. Til tross for den situasjonen vi er i, og hvor det finnes virksomheter som nå har null i omsetning. Det synes jeg er overraskende, sier Meinich-Bache.

Han har allerede sendt permitteringsvarsel til drøyt 100 av 400 ansatte, men det kan bli flere.

– Denne ordningen gir oss ingen form for handlefrihet. Jeg vet ikke helt hva som gjør at de faller ned på sånne løsninger. Det er rett og slett bare trist, sier han.

Også ferjeselskapet Color Line sier til avisen at de ikke kan benytte seg av ordningen ettersom den ikke tillater noen permitteringer.

Les også:Saftig ribbe, perfekt pinnekjøtt, og lutefisk som ikke blir gelé. Thon-kokken gir sine beste råd