Moldova er et av Europas fattigste land og har tatt imot hundretusener av flyktninger fra Ukraina så langt. Formålet for salget er støtte til Soroptimistklubben sine søsterklubber i Moldova.

– Våre søstre i klubbene i Moldova gjør en viktig innsats for å hjelpe de som nå er på flukt fra krigen i Ukraina. De bidrar med transport, mat, klær, utstyr, helsehjelp, husly og - ikke minst - håp, trøst og omsorg. De bruker mye tid og penger og deler det lille de har, sier leder for Svolvær Soroptimistklubb Frid Løkken.

Frid Løkken er leder for Svolvær Soroptimistklubb som er tilsluttet organisasjonen Soroptimist International som arbeider for å være en global stemme for kvinner. Foto: Privat

Tilbake etter to års pause

Frid Løkken forteller at de samler inn kjoler fra klubbmedlemmer og venner.

Tidligere år har de samlet inn over 20 000 kroner, dette håper de å få til i år og.

– Vi er 16 medlemmer per dags dato (snart 18), og ønsker flere medlemmer. Visst alle tar med seg rundt 5 kjoler hver, og vi får solgt alle, er det målet oppnåelig.

Det første kjolesalget hadde de tilbake i 2018, men på grunn av pandemien har de hatt en pause på to år. Nå er de endelig tilbake og Løkken håper at flere tar seg turen innom for å støtte prosjektet.

– Jeg håper jo at folk syns dette er kjekt. En kan godt finne julekjolen på dette salget, fastslår hun.

Inspirert av andre klubber

Ideen om å selge kjoler for å samle inn penger, fikk de fra andre Soroptimistklubber i landet.

– Det er flere som finner på mye artig for å tjene penger til de ulike sakene de skal støtte. Det var en klubb som solgte kjoler, og dette syns vi var et fint påfunn. Dermed gjorde vi det samme, forteller Løkken.

Håper på suksess

Under deres første kjolesalg i 2018, minnes Løkken at en kunne se handleposene deres i hele byen.

– Da hadde vi røde handleposer, med logoen vår på. Det var utrolig motiverende og kjekt å se at så mange gikk rundt med posene våres i hendene. Vi håper at dette kan være tilfellet i år også.

Det arbeides fortsatt med å samle inn kjoler til lørdagens salg. På torsdag begynner arbeidet med å rigge opp.

– Det er mye som skal på plass før lørdag. Vi må rigge opp lokalet, få på plass blant annet prøverom og speil. Så ønsker vi å gjøre det så hyggelig som mulig, avslutter Løkken.