Bakgrunnen for demonstrasjonen er å ta klar avstand fra kommunedirektørens forslag om å legge ned Laupstad oppvekstsenter og ungdomstrinnene i distriktene.

«Vi oppforda så mange som mulig til å still opp, å støtt opp om oppvekstsenteret vårres og de andre skolan i distriktet», skriver nestleder Julie Jensen på Facebook.

– De må stå for det

Seansen finner sted tirsdag morgen. Det er for øvrig samme dag som budsjett og økonomiplanen, som inkluderer forslaget om nedleggelse, skal behandles i kommunestyret.

– Vi må gjøre det vi kan for å minne de på at vi er der. Politikerne har gått til valg på å ikke røre skolestrukturen. Da må de stå for det, sier Hanne Hansen, FAU-leder ved Laupstad oppvekstsenter, til Våganavisa.

Tar ikke noe for gitt

Selv om formannskapet sa nei til å legge ned oppvekstsenteret i forbindelse med budsjettvedtaket mandag, understreker Hansen at de ikke tar noe for gitt.

– Det var en delseier og et vedtak vi forventer de tar med seg inn i kommunestyret. Men det er ikke avgjort ennå.

Det er i hovedsak FAU selv og elevene som skal delta på demonstrasjonen. I tillegg er det åpent for folk fra bygda som vil være med, og eventuelt andre interesserte.

– Vi kjører med buss fra Laupstad tirsdag morgen og har plass til 50 personer. De som vil være med er hjertelig velkomne, sier Hansen, og legger til at det også muligens kommer folk fra de øvrige distriktsskolene for å delta.

Selve demonstrasjonen blir naturligvis av det rolige slaget.

– Det blir en snill demonstrasjon med plakater og fakler, slår Hanne Hansen fast.