Sistnevnte honnør gikk til Frode Lerstein, som har deltatt på VM i Skreifiske, som deltaker, hele 28 ganger.

– Vi hedrer ham ved at han blir æresmedlem. Da kan han delta kostnadsfritt i VM resten av livet, sier koordinator for VM i Skreifiske, Alexander Jansen.

Han forteller at Lerstein også har bidratt på andre måter i forbindelse med VM enn bare mangeårig deltakelse. Blant annet har han vært en ildsjel for at de tok opp igjen samarbeidet med Norges Havfiskeforbund.

– Han har vært til stor hjelp for oss som arrangør, blant annet med å forstå regelverket. Det er litt mer komplisert når havfiskere konkurrerer. Der har Frode stått på og hjulpet oss mye. Vi setter ekstra stor pris alt han har bidratt med, utdyper Jansen.

Koordinator VM i Skreifiske, Alexander Jansen. Foto: Johan Tangen

Selv sier Lerstein til Våganavisa at han ble veldig overrasket over at han ble æresmedlem nå. Dog hadde han forventet at han skulle få en oppmerksomhet om to år, da han vil nå 30 deltakelser. Ifølge Aleksander Jansen hadde det vært et alternativ å vente i to år til.

– Men vi ønsket å vise at vi setter pris på alt arbeidet han har gjort for oss og Norges Havfiskeforbund frem til nå, og da er ikke antall år så viktig, sier han.

Frode Lerstein blir tildelt æresmedlemskap. Foto: Anders Kristoffersen

Lerstein, som er bosatt i Asker utenfor Oslo, deltok på sitt første VM i Skreifiske i 1996. På spørsmål om hvorfor han stadig har kommet tilbake, svarer han kontant:

– Det er veldig enkelt: Det er så koselig og gøy. Og veldig sosialt. Vi er en vennegjeng som reiser rundt på flere fiskekonkurranser årlig, der festivalen i Svolvær henger særlig høyt. Aleksander driver arrangementet på en veldig god måte. Det er ingen av de andre arrangementene vi har vært på som er i nærheten.

Og selvsagt kommer han tilbake neste år:

– Hotellrom er allerede bestilt, slår Frode Lerstein fast.

Flere ble også tatt opp på scenen og hedret for frivillig innsats. Disse var sjef for dugnadsgjengen, Lisbeth Furulund, som har vært med i 15 år, og baransvarlig Kenneth Kristoffersen. Arild Holdø og Rolf Nikolaisen har også blitt hedret, men har foreløpig ikke mottatt prisen.

Jansen understreker at de frivillige spiller en svært viktig rolle for at VM i Skreifiske kan arrangeres.

– Uten frivillige hadde ikke VM bestått. Det er jo innsatsen de legger ned som gjør VM til det det er i dag. Det er noe som er bygget opp fra starten for 33 år siden. De er rett og slett jævlig artig å være med. Og så er det noe med man føler eierskap til VM og legger ned et viktig arbeid, avslutter Alexander Jansen.

Lisbeth Furulund ble hedret under VM i Skreifiske. Foto: Anders Kristoffersen
Kenneth Kristoffersen fikk også fortjent heder. Foto: Anders Kristoffersen