Leder i Vestvågøy Røde Kors Alfred Busch har tidligere uttalt til Lofotposten at det er på sin plass å gi bøter til turister som må reddes ned fra Reinebringen etter å ha trosset advarsler om at fjellturen ikke bør gås på vintertid.

Nordland Røde Kors går imidlertid imot Busch og Vestvågøy Røde Kors.

— Vi ønsker å fjerne all tvil om at Røde Kors stiller opp for alle som trenger hjelp, og vi ønsker at alle som ferdes i fjellet, skal være trygge på at man kan be om hjelp uten at det skal medføre fare for straffereaksjoner, sier leder for Nordland Røde Kors, Bror Martin Hanssen ifølge NRK.

Hanssen understreker at det er stor takhøyde for ulike meninger og han sier det er en viktig diskusjon å ha, det om å forhindre at folk tar unødvendige sjanser.

Samtidig ønsker Nordland Røde Kors mest mulig fri ferdsel i naturen. Derfor vil de ikke ha tiltak som kan få mennesker i nød til å være redd for å be om hjelp, sier Hanssen til NRK.

Distriktslederen er også opptatt av at både fastboende og besøkende skal være trygge på at de frivillige i hjelpekorpsene til Røde Kors vil stille opp for mennesker i nød, uansett årsak.

— Men vi vil alltid gjøre vurderinger med resten av redningstjenesten for å sikre at innsatsen er trygg og ivaretar sikkerheten for redningsarbeiderne, slik at de frivillige ikke havner i farlige situasjoner, sier Hanssen.