Klokka 23.30 onsdag meldte vegvesenet at veien ble stengt. For at kjørende skulle komme seg videre i begge retninger, ble det skiltet omkjøring på Fv. 7638.

Det var ikke mistanke om at noen er savnet i forbindelse med hendelsen.

Skredet tok med seg 20 meter autovern og en kraftmast, og det var derfor et betydelig ryddearbeid som måtte gjøres.

Ifølge politiets operasjonssentral var planen at vegen skulle åpnes igjen torsdag morgen etter at entreprenør hadde vært på stedet og gjort en vurdering. Men slik gikk det ikke.

Først klokka åtte melder vegvesenet at de starter med å slippe til trafikken på veien igjen. I første omgang på ett kjørefelt.

Ifølge en tipser som sendte oss videoen du kan se øverst i saken, var det lange køer begge veier, spesielt ned gjennom Sløverfjordtunnelen med vogntog som ventet på åpning av veien.

– Fra kvart på åtte slapp vi trafikken både øst- og vestover, til den var tømt i begge retninger. Da ble det montert opp lysregulering, opplyser trafikkoperatør Erland Tretteskog til Våganavisa torsdag kl. 20.

– Hva er status for ryddearbeidet nå ?

– De rydder fortsatt, og det er årsaken til at det er lysregulering. Det er en del som gjenstår å renske bort, sier han, og legger til at det er foreløpig er uvisst når veien åpner for fullt igjen.

Ifølge vegvesenets trafikkmeldingstjeneste, er beregnet sluttid satt til kl. 16.00 fredag.

Mens omkjøringen pågikk tidligere i dag, ble det meldt om trafikkaos på omkjøringsveien. Blant annet fordi det var mye tungtransport som passerte.

– Vi anbefalte at store kjøretøy ikke kjørte den veien, siden den ikke er dimensjonert for vogntog og trailere. Men det ser ut som det har gått bra, slår Erland Tretteskog fast.