Hvis vi på Wikipedia leser oss opp på Beauforts skala, som altså omhandler vind, ser vi at orkan: – Forekommer meget sjelden, uvanlig store ødeleggelser. Luften er fylt av skum og sjørokk som nedsetter synsvidden betydelig. Sjøen er fullstendig hvit av drivende skum. Og på denne skalaen starter orkan med en vindhastighet over 32,7 meter per sekund.

Onsdag melder Yr.no om vindkast på opp til 37 m/s mens Storm mener det kan bli kast opp til 45 meter per sekund, mens laveste hastighet er 25 m/s. Det hjelper selvsagt ikke noe særlig at de samtidig melder om 12 mm nedbør i løpet av døgnet.

Nå har vi en mistanke om at det ikke kommer til å være særlig mange som tar turen opp i fjellene våre onsdag, men det kan være på sin plass å minne på at Varsom.no sier dette om rasfaren nå: Kraftig vind og store nedbørmengder gir økt skredfare. Både tørre og våte skred kan løsne naturlig.

Skal vi tro værvarslene vil vinden ta seg opp natt til onsdag for å nå full styrke midt på dagen. Deretter minker vinden, slik at vinden er nede på sterk kuling når kvelden er her.